Aszaltszilvával, aszalt sárgabarackkal töltött csirkemell. Korábbi egyik posztomban már kitértem arra, hogy nálunk a csirkemellet nem szereti senki csak úgy, mint mell. Se pörköltbe, se sülve se rántva. Viszont annál jobban szeretjük -és elég sokszor szoktam készíteni- töltve. A töltelék mindíg különböző, lehet az akár füszerezett csirkemáj, akár egy vegyes töltelék. Most aszalt gyümölcsöket választottam. Ez még mindíg a fagyasztó "kisöprés" terméke. Hidegen reggelire, vacsorára fogyasztjuk.
Hozzávalók és elkészítés:
2 óriási csirkemell szeletekre bontva és kiklopfolva, majd egy tálcára kiterítve, enyhén megsózva, (esetleg itt már alá lehet rakni a bacon szeleteket. Én ezt utólag tettem alá, de csak azért, mert majdnem elfelejtettem.)
A hússzeleteket egy zacskóba, vagy folpack közé teszem és úgy klopfolom, így nem röpködnek a húscafatok.
A kiklopfolt hússzeletekre rárakok -a kép szerint- egy-egy sor asztalt szilvát és aszalt sárgabarackot.
A mellszeleteket egy -aláhelyezett- ruhadarab segítségével aránylag szorosan feltekerem. Azért ruhával, mert közben a kicsöpögő vizet a ruha felszívja. (Nekem erre külön van egy ősrégi fehér damaszt konyharuhám) Amikor a húsrudat feltekertem, sorban beborítom bacon szalonna szeletekkel, majd egy húskötöző zsineggel -a biztonság kedvéért- átkötözöm.
A hús hosszúságának megfelelő méretre húzom ki a tepsit és egy sütőfóliával kibélelem, majd bele-emelem az átközött húsrudat.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 50-60 percig kell sütni, de 40 perc után érdemes megnézni, mert most nekem is előbb sült meg. Amikor a bacon már szép piros, akkora a hús is átsült.
Zsömlecipóval fogyasztottuk vacsorára :)))) - amit tegnap késő este, vagy inkább éjjel sütöttem ki újra, mert annyira finomra sikerült az előző, hogy abból már majdnem reggelire sem maradt egy falat sem.
Finomságos!Barackosan még nem készítettem.
VálaszTörlésViki, mesteri töltött húsokat csinálsz! Én egy májasra neveznék be hozzád, természetesen zsömlecipóval kérném! :)
VálaszTörlésBarackosan még én sem próbáltam ebben a formában, de csak annyit tudok mondani, hogy zseniálisan finom lehet!
VálaszTörlésNagyon guszta, egyszer elkészítem!
VálaszTörlésNagyon finom lehet, és bár mi szeretjük a csirkemellet, így elkészítve biztosan még jobb lehet.
VálaszTörlésAz aszalt gyümik egyébként amúgy is minden formában bejönnek:-)
Vikikém,nagyon szép és finom étel már megint,imádom ezeket a gyümölcsös tekert husikat,szívesen bevállalnám most is,nagyon guszta lett!:-)
VálaszTörlésBár én nem vagyok aszaltgyümölcs fan, de Viki azt kell mondanom, hogy gyönyörű :)
VálaszTörlésÁ ez gyönyörű!
VálaszTörlésNellikém ! itt az ideje, vagy majd barackszezonban ? :))
VálaszTörlésEri ! ÓÓÓ köszönöm szépen ez a nemes elismerést. Kérésed számomra parancs, legközelebb májjal töltöm :))
VálaszTörlésTrinity ! Jól sejted - én is merészen vágtam bele, de nagyon megérte.
VálaszTörlésOttis ! Köszönöm. Nem fogod megbánni :))
VálaszTörlésLatsia ! Mi is - de csak ilyen formában - Akkor viszont nincs mit tenni, a család az első. Én magam sem szeretem csak úgy a mellehúsát, nekem száraz :))
VálaszTörlésDitta ! Hajrá ! - nyúld le az egyik tányérral. :)))
VálaszTörlésBianka ! Tudod: már nem először írtam, hogy Te nekem nagy mester vagy, s Tőled kapni ilyen dícséretet ?! Felér egy aranyéremmel :)) Köszönöm !
VálaszTörlésWise Lady ! Nagyon szépen köszönöm. Örülök, hogy Neked is tetszik.
VálaszTörlésNálunk is nagy kedvenc barackkal és szilvával, na meg mazsolával megtöltve. Sőt én még a sertés szűzpecsenyét is szoktam gyümölccsel megtölteni. Szívesen megenném a nap bármelyik szakában.:)
VálaszTörlésGizi! Ezzel én is így vagyok, Sőőőőt tényleg inkább reggelire, vacsorára készítek ilyet, mert nálam nem jönnek be a felvágottak :) Egyébént is nagyon szeretjük a töltötthusikat hidegen
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, nagyon szép és finom lett.
VálaszTörlésSzia Viki ! Örülök, ha nektek is ízlett. Mi is nagyon szeretjük, főleg hidegen.
TörlésSzia! Nézegetve a képet, arra gondoltam , lehetne e mindezt őzgerincformában megsütni? Kibélelni az őzgrincformát először bacon-nal, majd csirkemellel, majd beletenni a szilvát vagy barackot, és visszahajtani a csirkemellet ill. a bacont? Szerinted?
VálaszTörlésKedves névtelen. Éppen korházban vagyok, ezért válaszolok kicsit később. Szerintem semmi akadálya, csak arra kell vigyázni, hogy kellően le legyen súlyozva, illetve jól össze szorítva, hogy sülés után lehessen szépen szeletelni.
VálaszTörlésKellemes Ünnepeket.
Viki