Tegnap voltunk a "nagyvárosban".......... meglátogattuk az egészségügyet, javúlt-e a helyzete, állapota azóta, amióta az én szememben "megbetegedett" :-) Sajnálattal kellett megállapítanom, hogy a helyzet változatlan, vagy annál még rosszabb. Állapota romlott, s ha így halad tovább, akkor az összes "látogatói" nem tudom, hogyan fogják elviselni a továbbiakban ezt az állapotot.......... Nagyon hamar véget ért a "látogatásunk", így engedtem a csábításnak és egy index balra, s máris a "Szerdai nagy a piac" felé tartottunk. Na itt legalább jól éreztem magam, mert sok-sok friss finomságot láthattunk, s jócskán be is vásároltunk.
Ma viszont egy igazi, isteni zöldborsóleves került a fazékba, mégpedig igazi házi "tanyasi" pipi aprólékaival, aminek én a lábát többre értékelem, mint a combját, vagy a mellét.
Megtisztítottam az összes hozzávalókat, a
zöldborsót, répát, petrezselyem gyökeret, paprikát, paradicsomot, zellerlevelet, 1 fej vöröshagymát, fokhagymát.
Most sem használtam zsíradékot, hanem a csirke hátáról, far-részéről a hájat leszedtem, a lábasban kiolvasztottam. Amikor a háj kiolvadt, beletettem a felkarikázott répát, s ezt addig dinszteltem, amíg a répától a zsíradék gyögyörü sárga lett. Hozzáadtam a többi zöldségfélét, (amikor úgy kérharmadig megpuhultak a zöldségek, ekkor tettem bele a fejtett borsót) s még köménymagot, fokhagymát, egy nagy fej vöröshagymát, 1 szál zellerlevelet. Megsóztam, pici fehérborsot, 1 teáskanál morzsolt lestyánt tettem hozzá.
Nagyon rövid idő alatt amíg puhára főttek a zöldségek, addig elkészítettem a nokedlit.
2 tojást felvertem, megsóztam. Egy csokor petrezselyemzöldet apróra vágtam, hozzátettem a tojáshoz, s annyi liszttel kevertem el, hogy egy jó kis nokedli tésztát kapjak, amit nagyon apróra szaggatva főztem bele a levesbe.
Az előkészületekkel együtt kb 1 óra alatt elkészült a mai dúsgazdag levesünk. Júúúúúúj de jót ebédeltünk, s máris jobban éreztem magam, mint tegnap a reggeli órákban, amikor még a látogatás ideje alatt tapasztaltam: a múltkori negatívumok mellé elmentettem. Majd csak kitalálok egyszer valamit, hogy ne csak mi gyógyuljunk, hanem az egészségügy is :-) :-)

Milyen finom levest főztél!Ez igen!
VálaszTörlésA párom imádja! Igaz még nincs friss zöldborsó a kertünkben de azért konzervből is finom.
Örvendek hogy jól vagy!
Én is szeretek piacra járni, a virág részleget különösen szeretem.
Imádok piacra járni! Csoda guszta a levesed!
VálaszTörlésJuci! Köszönöm szépen. Én a legjobban a friss borsót szeretem, vagy a fagyasztottat. Piacra járni én is szeretek, de most más városban voltunk, s iszonyat sok virágot is láttunk, de a nagy meleg miatt nem vettünk. Nem birta volna ki hazáig.
VálaszTörlésMaryM! Köszönöm szépen. Én is imádok piacra járni, csak akkor elfeledkezem, hogy költekezni nem szabad :) :)
Kérek...kérek...imádom:))))))Meghalokérte;oPPP Azt kérném amelyikben a két kaparó van;oDDDD
VálaszTörlésKéreeeeeeeek!
VálaszTörlésViki, mi is imádjuk a lábat!
VálaszTörlésNiki! kapd el gyorsan. Én is mindig azt sajnálom, hogy egy igazi csirkének csak két lába van :):)
VálaszTörlésDia! Jó idő esetén holnap hagyd nyitva az ablakod, mert ismétlésre kerül sor :):)
Wise Lady ! Ugy látszik nem csak én vagyok vele így, de én is nagyon-nagyon :))