2010. május 20., csütörtök

Bacon-be csomagolt karaj

Mit tehet az ember, egy "eltört szerelemmel" dúdolgattam magamban, amikor ezeket a karaj szeleteket csomagoltam a bacon szalonnába. Na de itt most nem is a "nótáról" van ám szó :)) Történt, hogy múlt hét végére elkészítettem egy csomó karajszeletet, bepácoltam őket finomra, hogy ha egyszer kisüt a nap, elővesszük a grillsütőt és irány a nyár, irány az udvar :)
Álmodik a nyomor ! - vagy én ? - meg rajtam kivül sok mindenki más is, aki már a nagyon jó időt várja. A végtelenségig nem lehettek azért a pácban a húsok, ezért egy ötlettől kipattanva indúlt útjára ez a "termék" Csakis és kifejezetten hideg -reggelire-vacsorára- éteknek szántam.
Na de azért ez a hét nem éppen a szerencsés percek jegyében telik nálam. Gondoltam egyet, s vettem a sajtot, hogy még azzal a belsejét megtöltöm, mert a karaj nem éppen zsíros és puha. Naná, hogy nem azt a sajtot vettem elő, amit erre szántam. Ki is folyt a 80 %-a a húsból sül és közben. (de legalább lett egy jó sajtos szaft, hogy minden rosszban legyen valami jó is :) :-)
Legfontosabb szabály: A POZITV GONDOLKODÁS !!
(Először is a hús szeleteket jól kiklopfoltam, mindkét oldalát megsóztam, fehérborssal bekentem, s minden szeleten végighúztam egy kis adag pürésített fokhagymát, s egy parányi gyömbért is reszeltem rájuk) S ezután jött a többi hozzávaló.
Egy jó nagy fej lilahagymát vékony karikára vágtam, 1 nagyobb kaliforniai paprikát csíkokra. A húsokat egyenként beraktam egy tálba. Közzé raktam a paprikákat, a hagymakarikákat, s a következő olaj-egyveleggel locsoltam meg.
Soronként csöpögtettem a húsokra a következőket
- Citromolaj,
- Oregánóval ízesített olaj,
- Borókabogyó és babérlevéllel ízesített extra szüz oliva olaj,
3-4 evőkanál malátaecet
Ebben pácolódtak legalább 5 napot a hütőszekrényben.
Amikor a húsokat kiterítettem, belsejébe egy jó vastag sajtcsíkot raktam, és bacon szalonnába göngyöltem. 40 perc alatt szépen megsültek. Hagytam teljesen kihülni, s most (vékonyra szeletelve) isteni finomak a reggelihez, a vacsorához.
Hát így lehet kitolni egy esős vasárnappal :) :)

11 megjegyzés:

 1. HŰ remekül néz ki, nagyon megkívántam

  VálaszTörlés
 2. Jujj, mekkorát nyeltem! Ezért most odaadnám a fél karom!

  VálaszTörlés
 3. Bianka! Szívesen adok belőle, csipkedd meg :))

  Dia! Csak nyújts ki a karod és még elérhető :))

  VálaszTörlés
 4. Studirozom keményen, s közben nagyokat nyelek! Micsoda finomság!!

  VálaszTörlés
 5. Juci! pedig jön ám a folytatás, mert maradt még egy pár szelet :))

  VálaszTörlés
 6. Pácban vannak a húsok? Sose baj!:D
  Nagyon guszták lettek! megyünk hozzád ebédre!:)

  VálaszTörlés
 7. MaryM! Ó igen, most nem a horgász, hanem a hús van pácban. Gyertek, van még belőle. Hidegen isteni finom :))

  VálaszTörlés
 8. Mary! Egészségetekre. Ma végre elfogyott az utolsó szelet is :) :) Most már csak a jó időt kell várni, hogy én ujra pácoljak

  VálaszTörlés
 9. Nagyon finomságos lehetett!:_)

  VálaszTörlés
 10. Nelli ! Köszönöm szépen. S szeretettel köszöntelek az olasóim között.

  VálaszTörlés