2010. május 25., kedd

Rántotthusi zöldség és bulgur

Rántott csirke combok, mellfalatkából korongok. Köretnek párolt vegyes zöldség burgurral. Cékla salátával, míg a másik tányéron őszibarack befőttel :-)
..........hogy ez a leírás miért is ilyen egyszerü? - mert maga az elkészítése is az. Főleg ha abból indulunk ki, hogy ez a -tányéron lévő- menü egy csepp zsíradékot sem látott.
A combok adottak voltak, de a mellfalatkákból korongokat alakítottam ki. Sózott, sürü palacsinta tésztába forgattam meg őket, majd enyhén beszórtam tk-s kenyérmorzsával. Egy tányérra téve, éjszakára a hütőszekrénybe tettem, így bepanírozva. Ma sütés előtt vettem ki a hütőből. A husikat sütőzacskóba rakva, 20 perc alatt 180 fokon a sütőben szép pirosra sütöttem.
1 dl bulgurt megsóztam, 2 dl forró vizzel felöntöttem, lefedtem és tálalásig rá sem néztem. Amikorn tálaltam, parányi fehérborsot, és egy csöppnyi szerecsendiót reszeltem rá. Ezalatt az idő alatt a párolt zöldségeket egy arra alkalmas edényben a mikróban megpároltam, ez összesen 2x5 percet vett igénybe.
Már csak a tálalás következett. Én céklát, míg férjem őszibarack befőttet fogyasztott hozzá.
Ez is egy nagyon hamar elkészülő és nagyon finom, gyors ebéd volt a mai napon.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon kívánatos a panírja...biztos nagyon finom:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehetett az ebédetek. Még soha nem halottam ilyen panírozásról, de nagyon kíváncsivá tettél. Fagyasztóba vagy csak sima hűtőbe tetted éjszakára??

    VálaszTörlés
  3. Remek összeállítás, jöhetne az én tányéromra is

    VálaszTörlés
  4. MaryM! bizony az is, mi nagyon szeretjük, főleg ha zsir nélkül készül:))

    ginko! Ez tényleg igy van :))

    Gizi!! Tettem már csak simán hütőbe is, de ekkor hosszabb idő kell neki. Viszont ha fagyasztóba teszem, akkor abban az a jó, hogy akkor és annyit veszek ki belőle, amennyit éppen meg akarok sütni.
    Amikor frissen készitek csak 2-2 szeletet, akkor mindjárt reggel csinálom meg, s egyenesen sütőzacskóba rakva teszem "csak" hütőszekrénybe.
    Érdemes kipróbálni. S még a panirozásnál a kenyérmorzsa helyett zabpelyhet szoktam néha rátenni, azzal is isteni finom.

    VálaszTörlés
  5. Bianka! dugd gyorsan ide a tányérkádat :))

    VálaszTörlés