2010. május 25., kedd

Csirkemell csíkok kicsit másképp

Ez az ebéd tényleg egy fél óra alatt elkészülő finomság. Egy jó ideje készítem már különböző húsokkal, de ugyanezzel az öntettel. Mind- mind más-más ízt produkál. Most egy jó nagy csirkemellet szeleteltem fel. Vokba kevés olajat tettem, s amikor felforrósodott, a csirkemell-csíkokat beletettem, gyorsan átforgattam, picit megkapta a húsok széleit és szépen ki is fehéredett.
Füszerezésnek most sót, fehér borsot, pici majorannát, 1 gerezd zúzott fokhagymát, 1 teáskanál szárított lestyánt tettem a kifehéredett húscsíkokra. Pár forgatás után a "konyhai főzőkrém"-ből kb 1 - 1,5 dl-et nyomhattam rá. Elkevertem a husikkal (de addig félrehuztam a vokot), s az egészre kb 3 dl tejet öntöttem. Ezzel jól besüritettem.

Nagyon szeretem ha a hütőszekrényben van mindíg 1-1 doboz (0,5 literes) "Konyhai főzőkrém" mert már nagyon sokszor átsegített, ha véletlen tejszín nem volt itthon.
Én ugyanis ezzel a konyhai főzőkrémmel készítettem már édeset és sós mártást/- szószt is. Mindegyikre kiváló, s nagyon-nagyon kiadós.
Ízesítésének csak a képzelet szab határt.
Amíg a húsok a vokban készülődtek, addig egy lábasban (olajos, sós vizben) kifőztem a makarónit és már tálalára készen is állt.


8 megjegyzés:

  1. Látom ti is kedvelitek a lestyán ízét!

    VálaszTörlés
  2. Juci! Mi egyszerüen imádjuk. Én még a húslevesbe is szoktam egy picit belecsemészni :))

    VálaszTörlés
  3. szóval: belecsempészni :))))

    VálaszTörlés
  4. Kukkincs be egy picit hozzám, én is lestyános ételt tettem fel!

    VálaszTörlés
  5. Én is szeretem, biztos isteni lehet

    VálaszTörlés
  6. Bianka! mi is nagyon, de nagyon :))

    VálaszTörlés
  7. Ami! Sajnos, vagy hálistennek? nem is tudom, de nálunk csak így fogy el a csirke melle. Ezt viszont -ebben a formában- mindenki nagyon szereti. Vagy még ha sajtban forgatva sütöm meg sütőben.

    VálaszTörlés