2013. július 11., csütörtök

Hamburger party az unokák körében

Azt hiszem, hogy most a receptleírást elhagyom, mert hamburger zsömlét már szerintem mindenki tud sütni, s a hamburger pogácsa készítése sem egy ördöngős dolog.  Igaz, hogy annyi változás azért van az én zsemléim és a neten keringő receptek között, hogy én sem a tésztájába nem teszek tojást, sem a tetejét nem kenem le.
Most inkább úgy döntöttem, hogy berakom azokat a fotókat, amelyek tükrözik, hogy milyen is egy hamburger party pesti szemmel, na és gyomorral vidéken :)
Ami nagyon jól esett, hogy egy darabig elfogyott minden, s ha jól hallottam, akkor minden harapás után elhangzott: "ez nem olyan, mint a Meki-ben, ez annál sokkal finomabb"....... hát kell ennél több elismerés? - nem ! S akkor jöjjenek a nem éppen célzott fotók, s ráadásul még a nap sem akart időben elmenni aludni. Alíg lehetett fotózni, de majdnem el is felejtettük.
 
Azért leírom, hogy mit is tartalmazott a hamburger zsömle belseje. Persze, és ugye természetes, hogy kettő nem volt egyforma, mert mindenki másképp csinálta.................... :)
Volt benne, hamburger pogácsa, sonkahagyma, zöld saláta, uborka, főtt tojás, panírozott sült hagymakarika, fehér és erős paprika. Öntetnek érdekességképpen csakis az amerikai ketchup fogyott mindenkinél.
























A fotók sajnos nem jól sikerültek, de a hamburger party annál sikeresebb volt, mint a fenti képek is mutatják.........

16 megjegyzés:

  1. Most aztán jól felcsigáztál és végül nem tudom meg a hamburgered receptjét ez nem szép dolog?:) Nagyon irígylem a fiatalokat azzal a guszta hamburgerekkel és ahogy falatoznak nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Évikém ! Köszönöm, Be is írom Neked a hozzávalókat. Annyi különbséggel, hogy én nem tettem bele tojást és a tetejét sem kentem meg tojással.
      2 dl langyos tej
      2 ek. cukor
      1 tk. só
      40 g olaj
      1 tojás
      100 g joghurt
      60 dkg liszt
      2 dkg élesztő

      dagasztás-kelesztés-gombócolás, újabb 20 perces kelesztés, majd kb 15-20 perc alatt megsül 180 fokon.

      Törlés
  2. Na igen! Hamburger és Ámerika! Sosem ettem és nem is fogok. Elvből!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No majd megbánod Csavi. Az tuti, hogy az én hamburgerem nem ÁÁÁÁÁmerikai, de miután nálunk szinte senki sem szereti a paradicsomos Ketchup-ot, ezért jutott a választás az amerikaira, abban ugyanis nincs paradicsom, de legközelebb, ami éppen most szombaton lesz, már a paradicsom nélküli ketchupot is én fogom készíteni :)

      Törlés
    2. Jól van na, mindent én sem szerethetek. Különben is el vagyok foglalva, de nagyon. Halat kell fognom, ki van adva parancsba! Na ilyenkor nem akar a jó égnek se összejönni!!!

      Törlés
  3. Mi is szoktunk itthon készíteni de sajnos a zsemle eddig mindig bolti volt. Lehet egyszer majd megpróbálkozok én is itthon sütöttel. Mindenesetre már ha a húspogácsa itthon készül már akkor is teljesen más íze van mint a mekisnek... Biztos finom lehetett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Titanilla! Köszönöm. Tényleg nagyon finom volt. Fentebb Évának válaszolva beírtam a receptjét, nyugodtan próbáld ki, nagyon egyszerű, s valóban sokkal jobb, mint a mekis.

      Törlés
  4. Látszik, hogy a hangulat csodás volt, fogyott a hamburger, s a lényeg ez:) S hogy van egy ilyen ügyes Nagyi:)

    VálaszTörlés
  5. Hummmmmmm, hamburger recept.
    Delicioso !

    VálaszTörlés
  6. Hűha, de jól néz ki! Én is imádom a hamburgert, főleg amit magunk készítünk, ez az igazi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wanna, köszönöm, ez így is van. Ebben csak az van, amit szeretnénk :)

      Törlés
  7. Hm most volt nálunk is, de nagyon guszták lehettek a hambik. A zsemléid is nagyon szépek. Mindig olyan jó kis receptek vannak nálad. Sokszor elgondolkodom, hogy mi a jobb, újságból sütni-főzni, vagy a bloggerek receptjeit is kipróbálni. Azt hiszem az ügyes bloggerek kezdenek fölénybe kerülni :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hard_cyclone! Köszönöm szépen! Igyekszem, igyekszem a legegyszerűbben elkészíteni azt, amit szeretünk is. Én nem tudom ki hogy van vele, én mindíg kétkedéssel olvasok újságokban recepteket, de be is vallom, hogy nem szoktam kipróbálni őket. Ha mégis, akkor biztos vlamit alakítok rajtuk :) Szerintem higgyél a bloggereknek :)

      Törlés
  8. Viki, egész este csorog a nyálam a hamburgereid után. Látom egy morzsa sem maradt belőle. Viszem a receptedet, aztán majd jól kipróbálom. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nea ! Hát igen, én is csak csurgattam a nyálam, mert így utólag be is vallom, nekem nem maradt, pedig akkora darabok voltak. Már rá vagyunk készülve a következő sütésre, mert ebből bizony tényleg egy morzsa sem maradt. A férjem, aki nem nagyon fogadja be az újításokat, csak annyit mondott: "megéltem 66 évet és most kell megtudnom, hogy ez milyen finom? és tessék legközelebb is sütni....." Na hát ennyit arról, hogy tényleg finom volt. Pedig nem először készítünk, de Ő soha sem kóstolta meg. Lehet, most nem akart az unokák (dédunoka) előtt "finnyáskodni" :) :)

      Törlés