2013. július 16., kedd

Cukkini fasírt

Most amíg itt van a friss zöldségszezon, megpróbálunk minél kevesebb húst fogyasztani. A cukkinit sokféle formában:  krémlevesnek, lepénynek készítettem már, de fasírozottat, olyan igazit most először, de talán nem is utoljára. olyan óriási cukkinit sikerült kapnom, ami ráadásul még nagyon gyenge is volt, hogy megtisztítás, kimagvazás után is 1 kg lett belőle. No ebből aztán jó sok fasírozott sült. Először főételnek, majd a megmaradtakat hidegen fogyasztottuk.
 


A meghámozott, magjaitól megfosztott 1 kg  cukkinit nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 4 cikk zúzott fokhagymát, 4 db tojást, 4 kanál lisztet, 2 kanál zsemlemorzsát, Az egészet jól elkeverjük és kicsit hagyjuk állni, hogy a kieresztett levét a zsemlemorzsa beszívja.
 
Amíg erre a műveletre várunk, addig 8 szem közepes krumplit meghámozunk, hosszában 4 felé vágjuk, megmossuk és egy száraz, tiszta ruhában leszárítjuk, majd sütőfóliával bélelt  tepsire rakjuk egymás mellé a szeleteket és előmelegített sütőben 220 fokon 20 perc alatt  szép pirosra sütjük. A krumplikat éppen csak hogy a tetején megspricceljük enyhén kevéske olajjal, így kívűl jó ropogós, belül finom omlós lesz.
 
Amíg a krumplink sül, addig egy serpenyőben előmelegítjük az olajat. A masszából fasírtokat formázunk és panírmorzsába forgatjuk, szép pirosra, mindkét oldalát  kisütjük.
 
 
Mint ebben az esetben is friss ecetes salátával kínáljuk.  A kisűlt krumpli szeleteket szték fűszersóval beszórhatjuk. Én most nem raktam rá.

6 megjegyzés:

  1. Vikikém, ez istenien hangzik, én is mindenbe igyekszem felhasználni a cukkinit:) Ezek a fasírtok finomak lehetnek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katikám! próbáld ki gyorsan, isteni fonom !

      Törlés
  2. Hami nyami, eza cukkini fasírt is tetszik nagyon. Felveszem a saját fasírtom mellé, mert cukkiniből soha sem elég, csak az a fránya lisztharmat ne lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok

    1. hard_cyclone2013, Érdemes felvenni, na és elkészíteni, s utána jóétvággyal elfogyasztani. Nálunk is nyerő.

      Törlés
  3. Ez az! Ezt nagyon szeretem, illetve szeretném! De isten uccse megcsinálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csavikám! no akkor isten uccse hajrá, irány a kert, behozni egy jó párcukkinit és megsütögetni :) Aztán gondolni ám rám evés közben, mert lehet én már akkor egészen mást majszolok.

      Törlés