2012. június 11., hétfő

Spenótos nokedli tojással

Vasárnapi piaci  bevásárlás során újra nagyon szép spenótot kaptunk. Még nem tudtam mi lesz vele, de húsra egyáltalán nem vágytunk. Mint tudott a ház ura nagy nokedli pusztító. Merészkedtem megkérdezni tőle, mi legyen a mai ebéd, mire Ő -aki egyáltalán nem azzal foglalkozik, hogy mi legyen, csak jó és fincsi - javasolta, hogy spenótos nokedli legyen tojással. Ez jól is jött, mert nincs benne hús, hamar elkészül és ráadásul nagyon egészséges és finom is.

30 dkg spenótot enyhén sós vízben megabáltam, majd mixeltem. Kevés vizet öntöttem a turmix gépbe, hogy könnyebben kiszedhető legyen belőle a spenót pép.
3 tojást felvertem, hozzáadtam a spenót pépet, megsóztam, elkevertem és annyi lisztet adtam hozzá, hogy nagyon könnyen szaggatható nokedli legyen.

A nokedliket kiszaggattam, félretettem. Kevés olajat melegítettem, beleforgattam a spenótos zöld csodákat. 4 tojást felvertem, enyhén sóztam és a serpenyőben lévő nokedlire öntöttem. Egy fakanállal forgattam rajta egyet-kettőt és máris kész volt.  

Én lapos tányérból, Apa mély tányérból fogyasztotta ! Na ? - vajon miért ???? --- hááááááát mert Ő a nagy nokedli fogyasztó.

Tálalás után még frissen őrölt borsot tekertem rá egy keveset. Egy kis bacon kockákat még el tudtam volna rajta képzelni, de ha egyszer húsmentes napot tartottunk, akkor ebbe még a bacon sem fért bele :)

8 megjegyzés:

  1. Én a legeslegmélyebb tányérba kérem az adagomat :D Milyen gyönyörű, csábító színek!

    VálaszTörlés
  2. Nekem is jöhet egy nagy tányérral.

    VálaszTörlés
  3. Vicuska ! Ha komolyan kéred ? :)

    VálaszTörlés
  4. Vali ! Neked is küldök. Én nem is gondoltam volna, hogy ilyen finom lehet.

    VálaszTörlés
  5. No ez ismerős nekem is, ahogy a pennénél írtam, én nem is tennék rá szalikockákat, mert ha nem is fogyózom, a tésztával-tojással már igen energiás! puszi

    VálaszTörlés
  6. Isabel ! Köszönöm. Tényleg nem is hiányzott és jó laktató volt :)

    VálaszTörlés
  7. Szia Viki!

    Hirdettem egy játékot, kérlek nézz be hozzám, örülnék, ha csatlakoznál :-)

    VálaszTörlés
  8. Szia Verus !

    Köszönöm szépen, megnézem !

    VálaszTörlés