2012. június 5., kedd

Spenótos penne


Folytatódik a spenót-felhasználás a konyhámban. Soha ennyi sepenótot még nem ettünk meg, mint ebben a szezonban. Remélem még sokáig élvezhetjük a frissen szedett "vas"-anyagot :)

Hozzávalók:

25 dkg penne tészta, sós vízben kifőzve
30 dkg friss spenót
15 dkg házi császárszalonna apró kockára vágva, kisütve
5 dkg reszelt sajt
fehér bors

Elkészítése:

A penne tésztát sós vízben kifőzzük.
Amíg fő a tészta, elkészítjük a többi hozzávalót.
A császárszalonnát apró kockára vágjuk, egy fedeles jénaiban mikróban kisütjük. A spenótot megmossuk, csíkokra felvágjuk. A kisült szalonna zsírján megfonnyasztjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kifőtt penne tésztát, összekeverjük és tálaljuk.
Tetejére szórjuk a kisült szalonna kockákat és megszórjuk reszelt sajttal.

2 megjegyzés:

  1. No ez a kedvencem, a tai-chi táborban ettem először (le is írom www.isabel.eoldal.hu). Azóta sokszor csináltam, ha penne nem volt otthon, más tésztával is jó. De még sose tettem rá kisütött császárt, mert nálam nagyon ritkán fordul elő ilyesmi. Anélkül is finom!
    Azt hiszem, jól elfáradunk egymásnál mostanában... szinte mindenhova válaszoltam neked. Ja, dehogy, a vörös jáspisra még nem. Nos, magyarországi lelőhelyekben járatos vagyok (lásd előző honlapon az Ásványtúrákat - no, hát ahhoz is sok idő kell - egyébként már nem tudom nagyobb betűkre tenni, direkt mert én se látom kisebbel). Szóval akárhonnan jöhetett a Duna-partra, de biztosan nem a hazai lelőhelyekről, mert azok nem kapcsolódnak a Dunához. Ha szeretnél jáspist, tudok neked küldeni postán, vagy opált, csak a pk-t kell átutalnod. A Vaterán (buvar57 néven) meg a Zsibvásáron (eliza57 néven) is árulok, nagynéha el is adok valami ásványt. Csak szólj, ha érdekel, szívesen, van belőlük elég.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gazdag volt ez a penne! Én is szívesen lakmároztam volna belőle, isteni lehetett:)!!

    VálaszTörlés