2012. június 4., hétfő

Fűszeres csirkecombok

A fűszeres csirkecombok Chef Viki nél Mediterrán csirkecombok név alatt futott, amikor is megláttam, nekem meg a nyál futott össze a számban. Azonnal tudtam, hogy ez az "összedobálósdi" isteni finomság csakis egy hétvégi ebéd lehet, amikor együtt a család. Tegnap sikerült jól összehozni az ebédet, azt hiszem mindenki megelégedésére. Az én csirke combjaim kicsit másképp készültek, mint a Shef Vikié, ezért nem is adtam tovább a mediterrán nevet neki. No de akkor lássuk a receptet és a végeredményt.






Hozzávalók:

6 db krumpli
6 óriási felső comb
só, bors
2 dl fehér bor
sült csirke fűszerkeverék
3 fej lilahagyma
1 nagy citrom
20 dkg saját készítésű fűszeres sajt,
tetszés szerint 3 fajta fűszer olajból kevéske






Elkészítése:


Először a pataki tálalt este beáztatjuk.


Másnap megtisztítjuk a 6 db óriási krumplit, majd jó nagy cikkekre vágjuk és lerakjuk a pataki tál aljára. A hűtőből elővesszük (az előző este befűszerezett), fűszerolajos csirkecombokat és rárrakjuk a krumplira. A tálban maradt fűszerolajat ráönjük a csirkékre, s alaposan megsózzok, s ekkor adjuk hozzá a 2 dl fehér bort is.





A lilahagymákat megtisztítjuk, negyedeljük és szépen a húsokra elhelyezzük. Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük. Kivesszük és az apró kockára vágott sajtot elszórjuk a húsok tetején. A citromot jól megmossuk és apró kockára összevágjuk és ezt is rátesszük, majd a pataki tálat fedő nélkül visszarakjuk a sütő. Addig sütjük, amig a sajt ráolvad, s ekkorra már a combok bőre is szép ropogósra sül.


Kivesszük a sütőből és már ülhet is a család az asztalhoz, mert meg van terítve és lehet ebédelni :)





Ez az én -legkisebb- adagom. Gondoltam elég lesz a krumpli, de bevallom, hogy még szedtem a húshoz, jó sok szafttal, mert ilyen isteni finomat régen ettem.


Köszönöm Chef Viki a receptet, másnak is nagyon ajánlom.




S íme, ebédel a család :) Mindenki csak a tányérjára és a benne lévőre koncentrál :




Azt hiszem a képek önmagukért beszélnek. :)








A fiúk megvitatták alaposan, hogy nagyon fincsi volt a vasárnapi ebéd. Jöhetett utána az óriási adag fagyi :)

7 megjegyzés:

  1. Hű, még látni is jó a lelkesen ebédelő családot :-)

    Fantasztikus jól sikerült a recepted, zseniális ötlet a fehérbor alá, a fűszeres házi sajt miatt pedig irigy-irigy :-))

    VálaszTörlés
  2. PIPIÍÍÍÍHÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚSS?!!!! Ide vele izibe! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ízűen eszitek a finom ebédet! :)

    VálaszTörlés
  4. Chef Viki ! Köszönöm. Neked köszönhetjük. :))

    VálaszTörlés
  5. Csavi ! Az ám biza !! Pipicombok, de még mekkorák. Ettől függetlenül elfogyott az egész :)

    VálaszTörlés
  6. Marym! Köszönöm. Nálunk ez minden vasárnap így van :))) Isteni volt. S ami a legjobb, hogy csak bele kellett rakni a sütőbe és kivenni, amikor elkészült.

    VálaszTörlés
  7. nono, Viki! a "csak belerakni a sütőbe" előtt volt vele elég tennivaló, bár valóban nem annyi, mint nekem a tőtikével. Tegnap megcsináltam, és váratlan fordulat! nagyon ízletes lett, feltehetően a belemorzsolt libakolbásztól. Nem volt olyan sok levél, a kimaradt hús-köles keveréket a félbevágott karalábékba raktam, ami még kimaradt, egyenesen a tetejére. Az is nagyon finom volt, maradt még két adag. Csak ne fújna fel annyira! sajnos, aztán fél napig szenvedek tőle.

    VálaszTörlés