2012. május 16., szerda

Spárga, sajt, bacon

 
Hozzávalók 2 személyre:
0,5 kg zöld spárga,
6 szelet lapka sajt,
6 szelet bacon szalonna,
1 nagyobb krumpli,
só,
fehér bors,
1,5 dl tejszín

A zöldspárgát megtisztítjuk, szárait levágjuk, A spárga fejeket kevés szárral enyhén sós vízben 4 perc alatt előfőzzük.
Az előfőzött spárgákat elosztjuk  6 adagra. Egy-egy csomag spárgára ráhelyezünk egy szelet lapkasajtot és az egészet 1 szelet bacon szalonnával körbetekerjük. Fóliával bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 170 fokon 20 perc alatt addig sütjük, amíg a bacon ráolvad a sajtos spárgákra. Amíg a spárga sül, addig elkészítjük a köretet.

1 db nagyobb krumplit megtisztítunk, apró kockára vágjuk és a megmaradt spárga szárakkal együtt, enyhén sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt leszürjük, s 1,5 dl tejszínt adunk hozzá. Botmixerrel elkeverjük és a megsült spárgák mellé tálaljuk.

9 megjegyzés:

  1. Hol találnék én egy kis spárgát? Sehol sem árulnak nálunk:) Most vetettem otthon kertben, de ahhoz még kell pár év, hogy vmi legyen belőle, ha egyáltalán lesz.
    Nagyon gusztaígy elkészítve a spárga. Még sosem ettem.

    VálaszTörlés
  2. Imádom!!! Nagyon jó ötlet ez a spárgás-krupmlipüré, fincsi lehetett. Legközelebb kifogom próbálni. Most meg jó nagyokat nyelek.:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon gusztusos lett Viki! :) Ebédre eltudnám képzelni! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki , remek ötlet !

    VálaszTörlés
  5. Katikám ! piacon sem kapsz? De biztos van a környéketeken valami áruház lánc. TESCO, LIDL, SPAR.
    Érdemes pedig -főleg így frissen- fogyasztani, mert rengeteg vitamint tartalmaz.

    VálaszTörlés
  6. Gizuskám! Igen, a véletlen müve volt, sajnáltam a szárakat kidobni, mert olyan szépek voltak, de igy nagyon jó lett a püré. :)

    VálaszTörlés
  7. Marym! mi is ebédre ettük és nagyon fincsi, laktató volt.

    VálaszTörlés
  8. Bellusom ! Ajánlom elkészíteni, nagyon fincsi.

    VálaszTörlés