2011. szeptember 29., csütörtök

Könnyű vacsora, esetleg köret

Akár önálló ételként is fogyasztható, de hidegtálak kísérőjeként is nagyon megállja a helyét. Mi speciel most önálló vacsoraként fogyasztottuk, mert már néha elegünk van a húsos kajákból. Na meg a krumpliból, meg a zöldbabból, na de így összerakva egész más értéket képvisel. Azaz nálunk teljesen kiváltottuk vele a felvágottat, a kenyeret.


3 óriási krumplit héjában megfőztem, 30 dkg (sárga) zöldbabot szintén roppanósra főztem. Egy nagy almát kis kockára összevágtam.

Elkészítettem a tartármártást. (majonéz + mustár + kevés cukor) A kikevert tartármártásba belekevertem a karikára vágott főtt krumplikat és a kb 3 cm hosszúra vágott főtt zöldbabot és az apró kockára vágott almát.  Állt a hűtőben kb egy órát, addig jól összeért, és mi jócskán bevacsiztunk belőle, egy jó nagy adag gyümölcs tea kíséretében.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi vacsitok volt! Egészségetekre!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehetett Vikikém és nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  3. Jó ötlet. Finom saláta. :)))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom, valóban köretnek is jó

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta!! Én is bevállaltam volna vacsorára. Remélem még kapok zöldbabot a zöldségesnél, és én is megcsinálom.:)

    VálaszTörlés
  6. Éva, köszönjük :)

    Róza ! Neked is köszi,

    Marym! tényleg fincsi /- volt ! :))

    Petra ! Igen :)

    Bianka! Ez így igaz :)

    Gizi ! Érdemes kipróbálni :))

    VálaszTörlés
  7. Elkészült nálunk is, Viki-sali néven került forgalomba :) Most posztoltam. Köszönjük szépen a receptet!!!

    VálaszTörlés