2011. szeptember 7., szerda

Petit helyett gesztenyés szelet

Blogbarangolásaim során akadtam rá erre a nagyon finom sütés nélküli süti receptre.Tücsök bogár blogján gesztenyés petit szelet néven szerepel, merthogy Petit kekszből készült. Én sehol sem kaptam ilyen kekszet, ezért helyette - s ezt is Tücsökbogár bogarászta nekem elő, hogy egyáltalán mivel lehet helyettesíteni a Petit kekszet. Sikerült, (Sondey keksz - LIDL-ből) s innen is köszönöm Tücsök bogárnak a segítséget. 

Miután semmit sem változtattam a recepten ITT megtalálhatóNekem csak annyi problémám volt vele, hogy nem volt a fiókban egy jó éles kés, amivel rendesen el lehetett volna vágni. Na meg, hogy nem tudok fényképezni :)) Kipróbálom egyszer holdfénynél.......
Jaaaa!!! és sikerült végre életem első igazán kemény vanília pudingját összehoznom :)

12 megjegyzés:

 1. Nagyon guszta lett, de végül mivel helyettesítetted? Lényeges, mert hátha nem találok én sem ilyen kekszet!

  VálaszTörlés
 2. Köszi Éva már javitottam is. SONDEY keksz a LIDL-ből :)))

  VálaszTörlés
 3. Látom sikerült elkészítened! Remélem ízlett a párodnak. :)) A lányok itt lebzselnek körülöttem és a képeket nézegetve már mondogatják is, hogy hétvégére nem lehetne-e... :)))

  VálaszTörlés
 4. Fénykép ide-vagy oda, marha jól néz ki ;)) és amúgy is az íze a lényeg :))

  VálaszTörlés
 5. Nagyon guszta!!! Imádom az ilyen krémes süteményeket, most (ha az epém nem vacakolna) szívesen befalnék egy-két darabot. Megyek meglesem a receptet.:)

  VálaszTörlés
 6. Szerintem sincs a fotokkal semmi baj, a suti pedig, csodas! Kuldhetnel egy kis kostolot! :)
  En is meglesem a receptjet!

  VálaszTörlés
 7. Nagyon jól néz ki! Én is kacérkodtam ezzel a sütivel Tücsinél.
  Mellesleg a Profiban a 200-ft-os részen kapható Petit keksz.

  Margó

  VálaszTörlés
 8. Szerintem nagyon jól néz ki!:)))

  VálaszTörlés
 9. Juj Viki!Ez nagyon fincsi lehet!Láttam én is Tücsöknél, gondolkodtam rajta!Most már nagyon csábít!:-)

  VálaszTörlés
 10. Lányok, köszönöm szépen mindenkinek, de főleg Tücsökbogárnak. Valóban nagyon jó ízű, s könnyen elkészíthető. Én nem is gondoltam volna. Nemcsak a páromnak izlett nagyon, de a gyerekeim is berobogtak, éppen akkor, amikorra már a keksz is átpuhult. Igy aztán majdnem egyszerre el is fogyott, pedig és sokkal nagyobb adagot készitettem, mint Tücsökbogár.

  MARGÓ !!!! köszönön az infót. Bár én profiba nem járok, de ezt most meg fogom nézni, legalább különbséget tudok tenni a két keksz között. Mégegyszer köszönöm.

  VálaszTörlés