2011. augusztus 27., szombat

Születésnap még mindíg

Ezzel a születésnapi tortával adós vagyok, mert sorban az augusztusi születésnaposaink közül Janikánk augusztus18-án, Petra augusztus 20-án született.
Na de egy gyerek születésnapját nem lehet elhalasztani, (Ugye, hogy igazam van?) de nem is voltak itthon 20-án, így az Ő szülinapját 21-én ünnepeltük, míg Janikánk szülinapját holnap fogjuk megtartani. A tortával most készültem el, beültettem a hűtőszekrénybe és várja a megérdemelt gazdáját. 
Be kell vallanom, hogy nekem ez a két bevonatos torta volt életem első ilyen fajta tortája. Lelkileg meg is szenvedtem őket. Kegyetlenül izgultam, hogy mekkora fába vágtam a fejszémet. Erre aztán még a kánikula is beindult, ami nem éppen kedvez a fondantnak. 
No de nem beszélek már ennyit, jöjjön a mai mű.
 Csórikám úgy néz ki, mint akinek izzad a hasa, közben talán inkább az én homlokom verejtékezett :)
(Ez inkább a fényhiány, de a fotózáshoz már elég késő este van.)

Van ám rajra hiba keresései lehetőség, ha csak a nyakláncában a számokat nézzük :) - hát az nem az én hibám, hogy kisfiam a 40. életévét töltötte be, a másik hiba, pedig elég szerencsétlenre sikerültek a számok, de ezt hagytam utoljára, s ekkor már igencsak reszkettek a kezeim :) 


Hálás köszönetem Dittának, aki a csokis főzött krémben volt segítségemre, Cakeni a kreativ torta bloggere végig izgulta velem már a scooby doo-t, s nem beszélve arról, hogy a csipkés cicifix mintázaatát  tőle lopiztam el, csak éppen az én nőcimnek hálóinge van, mert kissé rám hasonlít. Molett szegénykém :) Mary e-mailben próbált segíteni egy szintén főzött krém elkészítésében, de nem volt minden itthon hozzá, s ebben a 41 fokos hőségben nem engedtem el oldalbordát vásárolni.


Így aztán maradt a Ditta főzött kréme, de meggondolnám, hogy ilyen hőségben mégegyszer elkészítsem.

Szoros összefogással elkészült a nagy művem mégha nem is olyan tökéletes, de az én munkám, én csináltam, s holnap -ha minden igaz- belevágunk a közepébe :)
Lányok köszönöm az együttérző izgalmakat :)







22 megjegyzés:

  1. Ez olyan nagyon szuper lett, gratulálálok:) Nagyon nagyon ügyes vagy, szerintem az ünnepelt minimum lehidal a csodálattól. Komolyan mondom olyan klassz, hogy vétek felvágni:)

    VálaszTörlés
  2. Viki nagy klassz lett. Az ünnepelt biztos lehidal.

    VálaszTörlés
  3. Emelem kalapom!!! Eszméletlen jó lett!!!!! Tessék nagyon büszkének lenni magadra, csodás a torta, és eszedbe ne jusson abbahagyni a szeretteid tortával való meglepését!!!

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon dögös lett, gratulálok! :)

    VálaszTörlés
  5. most képzeld el a nőcit, ha nem molett, hanem sovány lenne. mit vágnátok rajta holnap? ;)

    amúgy meg ha abbahagyod a tortakészítést, odamegyek, s jól megfogom a füled...izé, a kezed.
    ha mindenáron akarod, akkor a következő augusztus alól kaphatsz felmentést, de az odébb van, addig tessék keresni alkalmakat, mert ezt így ahogy van, vétek abbahagyni.

    VálaszTörlés
  6. Elájulok! Még köldöke is van!!!!Nagyon tetszik.Remélem olyan képet is teszel fel, amin a belseje is látható. (Lehet, hogy ezzel a kéréssel már elkéstem?)Gizus

    VálaszTörlés
  7. Ez csodaszép! Megérte vele szenvedni, biztos odáig lesz az ünnepelt!:))

    VálaszTörlés
  8. Valóban nem kellene abbahagynod a tortakészítést, mert nagyon tehetséges vagy :)) Gratula!!

    VálaszTörlés
  9. Eszméletlen jól néz ki! Gratulálok! Jó lehet a te családodban szülinaposnak lenni! :))))

    VálaszTörlés
  10. A torta csodás lett:) Nem különben Petra unokád tortája is:)
    Gratulálok!:)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon klassz lett, ügyes vagy, sokat dolgozhattál rajra,de megérte:-)

    VálaszTörlés
  12. Viki gyönyörű lett! Segítségem nem sok volt de azt vissza fogom kapni, mert legközelebb én jövök hozzád! :D

    VálaszTörlés
  13. Nahát Viki! Gratulálok, minden elismerésem a Tiéd! Én biztos nem mertem volna belekezdeni egy ilyen torta elkészítéséhez. Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  14. Alig akarom elhinni hogy most csináltál először ilyen tortát? Nagyon jól néz ki, az előző is jó volt, de ez is számomra elkébzelhetetlen hogy lehet ilyet megcsinálni? Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  15. Nagyon jó lett szerintem is a torta, biztos örvend neki majd az ünnepelt.

    VálaszTörlés
  16. Gratulálok! Nagyon szuper lett a tortád! :)

    VálaszTörlés
  17. csavi+ azt írja, hogy! Na illen tortúra kell nekem! Csak úgy hízna a májam tőle!

    VálaszTörlés
  18. A torta pont ideálisan nőcis!!! Nagyon ügyes vagy!!!

    VálaszTörlés
  19. Boldog szülinapot kívánok Én is!
    Gyönyörűűűűűű lett!Ügyes vagy nagyon!
    Azóta már biztosan el i fogyott!:-)

    VálaszTörlés
  20. Kedves Lányok, s egyetlen fiúm Csavi !

    Most én ájulok el a sok-sok dicsérettől. Bevallom hízttam is vagy 5 kilót tőle. De azt is be kell vallanom, hogy halálra izgultam magam, amig készült.

    Hogy a gazdájának mennyire tetszett ? - háááát ha csak annyit mondok, hogy "beleesett" a közepébe ?! --- annyit, de annyit nevettünk. Naná, hogy meg akarta szabadítani a hálóköntösétől, de nem lehetett, igy aztán "ruhán keresztül" kóstolta :)

    Sajnos olyan fotót nem tudok már feltenni, ahol a belseje látszik, pedig megvágtuk. Az aljából ettünk és a tetejét, a LÉNYEGET hazavitték :) naná, hogy nem hagyta itt :)

    S hogy miért is nem csinálom tovább? az már egy szomorubb dolog. Sajnos a jobb szememen Makula degenerátió van, s ráadásul mindkét szememen szürke hályog és mütét előtt állok. Hát ennyi a szomoruság.

    Amikor ez a torta elkészült annyit mondtam a férjemnek: de kár, hogy megöregedtem, úgy ki tudnám élvezni az alkotást. Végülis, ahhoz képest, hogy tényleg először csináltam, meg voltam magammal elégedve, hátmég az ünnepelt :)

    Nagyon köszönöm nektek a sok-sok dícsérő szavakat.

    VálaszTörlés
  21. Sok-sok boldogságot az ünnepelteknek! Csodálatos torta

    VálaszTörlés
  22. Bianka! köszönjük szépen :)

    VálaszTörlés