Itt a tavasz, s vele együtt jönnek a színes ételek, ami már nagyon hiányzott. Most egy egyszerű görög saláta készült, s mellé fűszeres csírkemáj.
Az alap:
tetszés szerinti salátakeverék szeletelve, tépkedve. Joghurtos saláta öntettel leöntve, összekeverve.
Salátaöntet: Joghurt, mustár, alma ecet, só, édesítő szer keverékéből készült ízlés szerint. A saláta tetejére koktélparadicsom, lágy sajt és fekete olivabogyó került.
A saláta mellé (1 napig hideg vízben -amelyet többször cseréltem- áztatott) csírkemáj készült.
Kevés kacsazsírt olvasztottam, s erre tettem a májakat. Fehér borssal, szerecsendióval, csipet oregánóval, bazsalikommal megszórtam és fedő alatt puhult, majd a fedőt levéve zsírjára lesütöttem. Utólag sóztam.
Fél óra alatt elkészült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése