2014. július 23., szerda

Lecsó

Főzzünk - de nem is akár mennyi lecsót - s utána tegyünk úgy, mintha már többet nem tudnánk enni. Mit is csinálunk a sok-sok maradékkal? Hát üvegbe rakjuk és majd télen előszedjük,


Végy 3 kg vastag húsú zöldpaprikát, és 3 kg húsos paradicsomot, 3 óriási fej hagymát, 2 evőkanál mangalica zsírt, sót, 1 üveg méreg erős és 1 üveg édes Ajvárt.
 
A paprikát, paradicsomot, hagymát felszeleteljük. Az olvasztott zsírba belerakjuk a paprika szeleteket, lefedjük és amikor már kezd kissé színesedni a héja, akkor rárakjuk a vékony karikára szeletelt hagymát. Fedő alatt főzzük jó ideig, majd rárakjuk a felszeletelt paradicsomokat. Ízlés szerint sózzuk. Amikor kezdi elfőni a levét, akkor a két üvek Ajvárt hozzákeverjük és szintén fedő alatt, összefőzzük. Utána levesszük a fedőt, és addig főzzük, amíg a levét el nem fővi, és besűrűsödik.
Ez mennyiségtől függően eltarthat 4-5-6 órát is, de én csakis így szeretem a lecsót.
 
Frissen sült bucival,  füstlivel tálaljuk, de van a családban, aki tojással kérte. No én se füstli, se tojás, csak úgy natúran, de sokat ám a tányérra :)

 
A megmaradt jó sok lecsót (még forró állapotában) üvegekbe rakjuk, tetejét rácsavarjuk, fejreállítjuk pár percre. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Semmilyen tartósítószert nem tartalmaz.

3 megjegyzés:

  1. Úristen ! Megint jönnek a telehasi rémálmok . Persze egy kis lecsó friss fehér bucival némi szenvedést megér ! puszi Bella

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem akar a rendszer engedelyt adni a valasuadasra :(

      Törlés
    2. Na persze ezt megengedte. Szia Bella nagyi! Koszonom, hogy erre jartal. Puszi az egesz csaladnak.

      Törlés