2014. február 24., hétfő

Csírkemáj kacsazsírban

Készítsünk itthon kacsazsírban sült csírkemájat.
Először is 1,5 kg bőrös kacsahájat megtisztítunk, kisütjük. A tepertőket kiszedjük, a zsírt átszűrjük.
 
 
A kacsazsírban sűlt csírkemáj a következőképpen készült.
 
Hozzávalók:
Kacsazsír
0,5 kg csírkemáj
2 közepes (vagy egy nagy) fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bors,
só,
 
A csírkemájat megtisztítjuk, 3-4 db-ra felvágjuk. Egy serpőenyőben egy jó nagy evőkanál kacsazsírt felolvasztunk, az apró kockára vágott vöröshagyát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt csírkemájat. Megborsozzuk, fedővel lefedjük és zsírjára lesütjük. Amikor elkészült, belerakjuk a felszeletelt 2 gerezd fokhagymát. kettőt-hármat kavarunk rajta. Vigyázunk arra, hogy a fokhagyma nahogy megégjen, mert esetleg keserű lesz. A máj zsírjára sűlt, (ekkorra a hagymakockák is eltünnek, mert teljesen összesűlnek, a májjal.) Megsózzuk és kb 6-7 dl-es edénybe (csatos üvegben a legjobb, legmutatósabb) rakjuk a májat, majd annyi kacsazsírt öntünk rá, hogy ellepje a májakat. Hagyjuk kihűlni.
 
 
Frissen sült kenyérre rákenjük, paradicsommal, paprikával, zöldhagymával tálalva fogyasztjuk.
(Amikor már látjuk, hogy alíg van az üvegben, kezdhetjük előlről, mert megunhatatlan és nagyon finom.)

4 megjegyzés:

  1. Én ezt annyira szeretem :-) Olyan jól néz ki :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nellikém! Ez a "baj", hogy mi is nagyon-nagyon szeretjük :)

      Törlés
  2. Rohanok kajálni. Ez olyan guszta, hogy kapcsiból megéheztem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csavi! Jöttem már főzni, nehogy nagyon kiéheztesselek :) "Sajnos" nagyon finom, nem győzöm a kenyeret sütni :)

      Törlés