2014. február 26., szerda

Egy kis vega

Vegetáriánusok ugyan nem vagyunk, de egyre kevesebbszer gondolunk a húsra, a húsos ételekre, bár szeretjük. Elég sokszor becsempészem a gombát az étrendünkbe, de a "lakótársam" :-)  nem szívesen fogadja. Eszi, nem eszi, nem kap mást elv alapján a végén mégis csak kijelenti, hogy finom volt :-)
 
 
1 kanál kókuszzsír
1 nagyobb fej fehér hagyma apróra vágva, üvegesre pirítva,
25 dkg csiperke gomba (de bármilyen lehet) felszeletelve
1 evőkanál Édes Anna (ami házilag készül),
8 db aszaltparadicsom felszeletelve,
só (vigyázni kell vele, mert a házilag készült édes anna sósan került üvegbe),
bors
parányi szerecsendió
 
40 dkg orsó tészta (olajos, sós vízben kifőzve)
 
Elkészítése
 
A kókuszolajat felemelegítjük, megfonnyasztjuk benne az apróra vágott fehér hagymát, majd a gombát is hozzáadjuk. A felcsíkozott aszaltparadicsomot is beletesszük, s az aszaltparadicsom olajából is adagolunk 1 evőkanálnyit és még egy evőkanál édesannával, pici szerecsendióval is ízesítjük.
A megfonnyasztott hagymához hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felcsíkozott aszaltparadicsomot  és addig pároljuk fedő alatt, amíg a leve majdnem elfogy.
Sózzuk, borsozzuk. Ha esetleg van bontott fehér borunk, akkor fél dl-el megbolondíthatjuk.
Miközben a gomba és az aszaltparadicsomok a serpenyőben összeérnek, addig a tésztát sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük és összekeverjük az egészet.
 
Ecetes, édesített lében forgatott szívsalátával tálaljuk.
 
 
 
Gyors, finom, könnyen elkészíthető étel. Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

  1. Hűha ezt nagyon tudnám szeretni! Nagyon guszta ! Sajnos az én "lakótársam" is hasonlóan nem eszi meg a gombát, én olyankor készítek mikor előző napról van egy kis maradék, ha nem eszi a gombát akkor egyen mást:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Évikém! hát így járunk mi a lakótársainkkal :) megeszi, morog, megeszi, de aztán végülis ízlik neki, csak már gombaundoritisze van. Én pedig nagyon szeretem.

      Törlés