2013. október 14., hétfő

Palóc leves

Hosszas gondolkodás után elkészült egy nagyon egyszerű vasárnapi leves.
 
 
A Palóc leves hozzávalói
 
40 dkg sertés comb (apró kockára vágva)
1 közepes fej vöröshagyma (apró kockára vágva
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mangalica zsír
1 teáskanál fűszerpaprika
1 csipetnyi köménymag
 
A fenti hozzávalókból elkezdjük készíteni a pörköltet.
A felolvasztott zsíron megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a köménymagot és a fokhagyma cikkeket, majd a piros fűszerpaprikát, s végül a húskockákat. Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen csak hogy ellepje.
 
Amikor már kezd a hús puhulni, akkor a további hozzávalókkal egészítjük ki
 
0,5 kg vágott (fagyasztott) zöldbab
4 db közepes krumpli apró kockára vágva
3 db babérlevél
 
Fentieket hozzáadjuk a félig megfőtt pörkölthöz, felengedjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje. Rövid ideig főzzük, de addig mindenképp, ameddig a bab puha nem lesz.
 
1 evőkanál keményítőt
2 dl (boci tejjel) símára keverünk, és hozzáadunk
2 dl tejszínt.
 
Az egészet hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk.
 

 
A finom leves után egy nagyon egyszerű és gyors kinder buenó készült.

3 megjegyzés:

  1. Hűűű de nagyon finom. Ezt is szeressem, na de mit nem? Haspók vagyok na.

    VálaszTörlés
  2. Rég készülök kipróbálni, megelőztél:)

    VálaszTörlés