2013. október 10., csütörtök

Túrófánk vanília öntettel

Amikor nincs sok időd és valami édesebb finomságra vágysz, nem kell mást tenni, mint a hozzávalókat gyorsan összeállítani, de vigyázz, mert előbb talán az olajat kell előmelegítened, annyira hamar elkészül. Most vanília öntettel....
Natúr változata és a részletes leírás ITT található
 


Hozzávalók és elkészítés
 
50 dkg túró
 csipet só
 10 dkg cukor
 3 tojás sárgája
 1 rúd vanília kikapart belseje (vagy 2 csomag vanília cukor)
 25 dkg liszt
 1 csomag sütőpor
 3 tojás fehérje felverve habnak.

A túrót, a csipet sót, a 10 dkg cukrot, a vanília belsejét egy villával összekeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, elkeverjük. A túrót és a sütőporos lisztet összekeverjük.
A tojások fehérjét habnak felverjük, lazán hozzákeverjük a túróhoz.

Az olajat közepes hőmérsékletre hevítjük, vizes kézzel apró kis gombócokat formázunk és bő olajban kisütjük.  A fánkok az olajban szépen kisimúlnak, s maguktól addig forgolódnak, amíg
mindkét oldalukon szép pirosra sülnek.

4 megjegyzés:

  1. Viki, nagyon tetszik a recepted. Tuti, finomak a fánkok az öntettel:))

    VálaszTörlés
  2. Ez tényleg nagyon fincsi lehet...ki fogom próbálni, eddig csak túrógombócot főztem...

    VálaszTörlés
  3. Fánkot szoktam sütni, de egész tojásokkal. A te recepted szerint készítve elképzeltem, hogy milyen könnyed lehet, ráadásul az öntettel! Fokoztad az élvezeteket!! :)

    VálaszTörlés
  4. Imádom!!! Jöhet három ekkora adag egyszerre.

    VálaszTörlés