Tavasszal, amikor még olyan csodálatos friss spenótokat vásároltunk a piacon, fogtam és egy nagy csomót csokrokba kötöttem és bezacskózva elraktam a fagyasztóba. Még soha sem fagyasztottam spenót leveleket. Most eszembe jutottak és kiváncsi is voltam rá, hogy milyen.
A recept 2 személyre szól.
25 dkg penne tészta
egy nagy csokor spenót levél
só, fehér bors,
2 gerezd fokhagyma
kevés olaj
10 dkg füstölt házi sajt
Elkészítése:
Lobogó sós, olajos vízben kifőzzük a penne tésztát. Amíg a tészta fő, elkészítjük a spenótot.
Kevés zsíradékon (olajon) megpuhítjuk a csíkokra vágott spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk. Amikor kész, a 2 gerezd fokhagymát ráreszeljük. A kifőtt tésztát beleborítjuk és összekeverjük.
Tálaljuk, és a tetejére füstölt reszeltsajtot teszünk.
Ha van kéznél egy kis húsos füstölt szalonna, vagy bacon, kifejezetten jót tesz a tészta ízének, ha kiolvasztva a tetejére szórjuk.
Elkészítési ideje a félórás kategóriákba tartozik.
Tapasztalatom a fagyasztott spenóttal: ezután is alkalmazni fogom. Egyáltalán nem veszített sem ízéből, sem értékéből. Nagyon fincsi ebédünk volt, s ami a lényeg, hogy nagyon hamar elkészült.
Egyszer én is készítettem már Viki, de valahogy feledésbe merült, pedig nagyon finom volt.Köszi, hogy eszembejuttattad.
VálaszTörlésGuszta ebédetek volt tegnap Viki! Finom és még gyors is ! :)
VálaszTörlésNellikém ! Nosza, 20 perc és máris kész :)
VálaszTörlés(nem tudom miért nem lehet megnyitni a "válasz" lehetőséget)
Marym! Na ezeket szeretem, amikor nem kell órákig a konyhában időt tölteni :)) Egyébként is nagyon szeretjük a tésztát és a spenótot is.
VálaszTörlésViki én is! A válasz lehetőség akkor nyilik meg amikor konkrétan a cikkre kattintasz! :)
VálaszTörlésMarym! Ari vagy, én is így csináltam eddig, de reggel nem volt hajlandó megnyílni. Még biztos álmos volt, mint én :)
TörlésIgaz, én most is álmos vagyok. Most sült ki a kenyerem, talán hunyok egyet :)
Na biztos jót tett neki a dorgálás, most lazán beengedett a "válasz" :)