2012. október 4., csütörtök

Csirkemáj lisztbe forgatva


Ezt a fajta csirkemájat nagyon sokszor készítettem már, de az utóbbi időben teljesen feledésbe merült, pedig nagy kedvelői vagyunk a csirkemáj bármely formájában elkészített változatának.
Bloglátogatásaim során azt hiszem, hogy Évánál a takarékos konyha blogírójánál láttam, de visszakeresve sehol sem találtam rá, így csak magát a blogot fogom alálinkelni. Érdemes hozzá ellátogatni, mert nagyon szuper receptjei vannak.
 
A csirkemájakat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, lecsepegtetjük.
Egyszerűen lisztbe megforgatjuk és nem túl forró olajban mindkét oldalát átsütjük.
Én a májat mindíg utólag sózom, mert az a tapasztalatom, hogy ilyenkor nem fog megkeményedni.
Tálaláskor kevéske majorannával mehintjük a májat.
 
A rizs elkészítése:
 
1 tasak (125 gr) rizst, dupla annyi forró sós, kicsit olajos vízbe szórtam és  20 perc alatt megfőztem. Leszürni, csöpögtetni nem kell, mert ez a vízmennyiség éppen annyi, amennyit a főzési idő alatt felvesz, és a rizs is megpuhul. Apróra vágott zöldségzöldet, keverünk hozzá.
zöldséges rizzsel, uborka salátával fogyasztottuk.
A recept elkészítése a 30 perces kategóriába tartozik. Amíg a rizs megfő, addig a máj is elkészül.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett! Örülök hogy megcsináltad, ugye milyen finom?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Évikém! Jó, hogy eszembe juttattad. Mi nagyon sokszor eszünk ilyen májat, de most valahogy mindig kimaradt. De most jócskán bevásároltam csirkemájból. Olyan szépéket kaptunk. S olyan fincsiiiii.

      Törlés
  2. Holnap ebédre jöhetne is annyira jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marym ! nosza rajta, garantálom, hogy fél óra alatt elkészülsz az ebéddel. Mi nagyon májasak vagyunk. Minden formában szeretjük.

      Törlés
  3. Mi is imádjuk a májat!!
    Látod még ebben is hasonlóság van köztünk!:))))
    Egyébként nagyon guszta!

    Terike

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Terikém ! Mi is minden formáját szeretjük. Nem vagyunk mi valahol rokonok ? :))))

      Törlés
  4. Itt már azért sokkal szebb látvány fogadott mint a másik blogodon. Nem tudtam elképzelni miért van ott az a nyers csirkemáj, na de így azért már más. Nagyon guszta, én is szívesen elfogadnám holnap ebédre.:) Örülök, hogy előkerült ez a kis tekergő blogocska.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gizuskám ! Köszönöm. Tudod még magam sem tudom mi legyen a másik -majdnem egészben- feltöltött bloggal. S vannak olyanok, akik oda regisztráltak, s gondoltam, így átvezetem ide őket :) Egy szerényke receptet meg két blogra feltenni az egy kicsit luxus :)
      Hát nem volt kevés munka, hogy meglett a blog, s még hozzá az a sok izgalom.

      Törlés
  5. Még nem próbáltam így, de ki fogom, ígérem:)

    VálaszTörlés