2012. június 28., csütörtök

Variációk Francia salátára

 
 
Ebben a hőségben nem nagyon kívánunk nehéz ételeket. Az elmúlt héten többször is készítettem francia salátát. Sajnos ebből soha sem tudok keveset készíteni, így mindíg maradt egy kevéske, amit aztán másnap kiegészítettem egyéb finomságokkal.

Először csak símán fogyasztottuk. Elkészítése roppant egyszerű. Majonéz, mustár, tejföl, cukor keverékéhez hozzáadtam a párolt zöldborsót, a sárgarépát, az alma kockákat, két szem kockára vágott főtt krumplit. Jól összekevertem és fogyasztásig hűtőben tároltam.

Természetesen olyan sokat sikerült készíteni, hogy maradt belőle. Másnap kiegészítettem felkarikázott főtt virslivel, s így is egy finom egytál étel volt az ebédünk.

Az én férjem nagy francia saláta rajongó, szerintem ha naponta kellene fogyasztani, bármilyen formában: akkor sem szólna egy szót sem :) Így aztán nem okozott gondot a maradék elfogyasztása másnap sem.
 
 
 

6 megjegyzés:

  1. Sosem elég nálunk is a sali amit készítek, percek alatt eltüntetik.
    Szeretjük nagyon...

    VálaszTörlés
  2. Juci ! Ez nálunk is így van, és megunhatatlan :)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk Tiborom meg az én kedvencem! :) Nagyon guszta Viki! :)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk is megy ez a saláta, bár nem olyan sokszor készitem:)

    VálaszTörlés
  5. Hűha, most ezt én is de szívesen megenném, nagyon guszta! Szeretem nagyon, akár virslivel akár anélkül!

    VálaszTörlés
  6. Francia saláta? Na végre van itt is valami, amit nem szeretek. Ez az egy talán amivel a vilgból ki lehetne zavarni.

    VálaszTörlés