2012. június 14., csütörtök

Brassói aprópecsenye



Végy személyenként 25 dkg sertés (pulyka) húst, vágd össze apró kockákra. Egy lábasba tégy egy evőkanál mangalica zsírt, tedd rá a húsokat, fehéredésig fedő nélkül pörköld. Sózd meg, tegyél rá egy kis borsot. Pucolj meg 3 gerezd fokhagymát zúzd össze, add hozzá a húsokhoz.


Amikor a húskockák kifehéredtek, a fűszereket rátetted, önts alá 2 dl vizet, kavard össze, tegyél a lábasra egy fedőt. A tüzhely hőfokát vedd le a legkisebb fokozatra és kb 25 perc alatt el is készült a hús.


3 nagyobb krumplit pucolj meg, vágd kockára. Egy serpenyőbe szintén a mangalica zsírból tegyél egy jó nagy kanálnyit. Amikor már forrósodik a zsír, tedd bele a kockára vágott krumplikat. Egy fakanállal párszor forgasd meg és amikor ilyen szép pirosak szedd tányérra és tálald mellé a húsokat.

Jó étvágyat ehhez a finom és nagyon egyszerű ebédhez.

2 megjegyzés:

  1. Haaat, KI is lenne az elso? hihi
    MEGETTEM! Vikim! nagyon finom volt.
    Koszonom!Szijjja! ILDIKO

    VálaszTörlés
  2. ILDIKÓM ! Időben jöttél, így legalább annyit ettél, amennyi jólesett ! Egészségedre. Millió puszi.

    VálaszTörlés