2012. május 27., vasárnap

Gyereknap - és a kék fagyi, na meg a többiek

Csavííííííííííí ((Ő az internetes virtuális körösztfiam)) meghoztam a kívánt fagyikat. Különösen ajánlom a kékszőlőt :)))  Szombaton este ugyanis már Csavinak bezengtem, hogy mit készítek, hát Ő az ötödik "gyerekem" - kár hogy nagyon messze lakik tőlünk, így aztán nem fog megfájdulni a torka tőle, de azért jó szívvel ajánlom :)

Nincs komment, nincs mit hozzá fűzni. Ma gyereknapot tartottunk. Ilyen könnyű dolgom nem volt még soha életemben - gondoltam én - amikor az unokáim azt mondták: nem kérünk mást csak fagyit, fagyit, fagyit, és fagyit :)  (hát azért a négy liter fagyigyártásba kicsit elfáradtam:)
Még szombaton reggel elkészültek a fagyik, többek között egy kékszőlő is, ami azt hiszem vitte a prímet.

Ebédünk finom husi leves volt, egy érdekes második fogással párosítva, de erről még nem árulhatok el semmit. Majd eljön annak is az ideje. És akkor ebéd után nekiláttak a gyerekek a fagyi evésnek.

A készült fagyik:

- vanília
- rumpuncs
- oroszkrém
- feketeszőlő  (ebből lett a kék fagyi)

S akkor jöjjenek sorban a képek, de nem ám díszítve, meg összevágva, hanem csak úgy lazán, ahogy aztán fogytak is a fagyis tálkából.

Itt próbálom osztogatni. Sajnos elfeledkeztünk róla, hogy időben kivettük volna a fagyasztóból, így egy kicsit meg kellett vele bírkózni. Itt még csak három fajta van: a vanília, a rumpuncs és az oroszkrém






és akkor a teljes választék, kora estig háromszor ismételve :) Hát nekem egy ilyen adag is elég volt, de a gyerekek nem tudtak betelni vele. Holnap jönnek folytatni a fagyizást.


Na és természetesen Robika (kiskutyánk) sem maradhatott le az utolsó falatoknál, bár Ő nem kapott belőle, de nagyon kiváncsi volt, hogy mit nyalakodunk már ilyen sokáig. Na és persze közben kinézett az ablakon, nincs-e valami masssssskaaaaa, akit el lehetne zavarni az udvarról :)

13 megjegyzés:

  1. Jaj szép napotok volt! Fantasztikusak a fagyik! :)

    VálaszTörlés
  2. értem kérem, hogy fényképes beszámoló, no de hun vannak a receptek?

    ésss massssskaaaaaa vót vaj' se?

    VálaszTörlés
  3. A bőség zavara!! Olyan csábítóak azok a tálkák tele fagyival, hogy nem is tudom melyiket válasszam. Nem semmi felhozatal, szívesen lettem volna Nálad gyerek, még ha csak egy fagyizás erejéig is.:) Fagyi-géppel készítetted??? Receptet én is várom.

    VálaszTörlés
  4. Egyszóval nem lehet, tehát sokkal fogom. Kapsz érte 5*****-ot! Szép is jól is néz ki és finom is biztos. Legközelebb ha arra járok két nappal előtte be fogom jelenteni, hogy tudj készülődni majd. Saccperkábé egy ötliyis kotlával tudok benyalakodni belőle. Már mint a bizonyos kék fagyiból. Tényleg szupernagyi vagy!

    VálaszTörlés
  5. Bár itt nálunk vacogós idő van, most szívesen megennék két gombócot a fagyiidból mert egyszerűen imádooom !

    VálaszTörlés
  6. Marym! köszönjük, tényleg az volt.

    VálaszTörlés
  7. 4Gyerek-M ! recept nincs, nem is lesz, maximum egy mondóka, mert ennek a fagyinak óriási története van :) :) de még lesz folytatás és akkor majd elmesélem.

    VálaszTörlés
  8. Gizuskám! Mindegyik egyforma volt, bármelyiket választhattad volna. Azt hiszem a gyerekek is szeretnek nálunk gyereknek lenni :))))

    Recept Neked is ua: mint másik Évának :)

    VálaszTörlés
  9. Juci Drága! Az idő itt sem volt valami fényes, azért jól betoltak háromszor ennyi adagot vasárnap. Nagyon fincsik voltak.

    VálaszTörlés
  10. András Farkas-om4 azaz Csavi ! Aki nem tudná, annak elmondom, Ő az én virtuális keresztfiam, akinek -munkáját tekintve csavargó volt a neve. Becsavarogta az egész országot, világot olyan sok helyen dolgozott- de én leröviditettem a nevét csavargó helyett Csavira. Így aztán rajta is maradt :))))

    Ne izgulj, lesz még szőlő, lesz még lágy kenyér :))))) de hát azt is tudom és köszönöm az 5 csillagot, hogy Neked ezért legalább 5 lityi jár/-na :)))

    VálaszTörlés
  11. Jujj, most vacsi után is megennék egy olyan tálkával! De ez fer, hogy kívántatod itt a jó néppel és recept sehol?:)

    VálaszTörlés
  12. HajniZoli ! Sajnos elfogyott. Recept nincs. Egyszer, ha lesz időm leírom a fagyi történetét :)))))))))

    VálaszTörlés
  13. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés