2011. október 19., szerda

Rántott sajt krumplival

 Egy végtelen egyszerű ebéd, de akár vacsorának is elfogyasztható. Egyik nap vásárlásaink közepette rábukkantam arra a sajtra, amit kifejezetten rántani ajánlott az egyik üzletlánc sajtpultja. Nosza rajta, akkor gyorsan próbáljuk ki. Eddig ugyanis, kerek, szalámi formájúban láttam, szögletesben még soha. Semmi különbség nem volt közöttük.

A sajtokat felszeleteltem, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatva, nagyon kevés olajon kisütöttem.
Köretnek krumplit kínáltam, de most a meghámozott krumplikat kevés sós vízben félig megfőztem, majd abban az olajban, amelyben a sajtok sültek átforgattam így fűszerezni sem kellett, mert annyira ízletes volt.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi ebéd volt, szívesen megkóstoltam volna!

    VálaszTörlés
  2. Annyira szeretem, jöhet hozzánk is egy jókora adag! :)

    VálaszTörlés
  3. Jaj de fincsi, én is szeretem! :)

    VálaszTörlés
  4. De szeretjük mi is.Milyen fajta sajt volt?
    A havasi gyopár egy ostya fehérkrémmel van töltve.

    VálaszTörlés
  5. Ebédre jó is lesz. Küldesz? :)))

    VálaszTörlés
  6. Lányok ! Mindenkinek nagyon szépen köszönöm.
    Nellikém ! Trappistának volt írva a cimkéjén, de szerintem ez nem az volt. Mindenesetre nagyon jól lehetett rántani, sütni. Olyan volt, mint amilyet rúdban lehet kapni, csak ez szögletes. Azóta már szerettem volna venni, de állitólag mintadarabként lehetett megvásárolni, és majd csak ezután kerül forgalomba. Legalábbis az üzletben ezt a választ kaptam, amikor tegnap kerestem.

    VálaszTörlés