2011. június 21., kedd

Megmutatom 3

Ma ilyen mutogatós napom van. Ételfotókat már ugyis nagyon régen készíztettem. Ugyanis a blogspot csak néha kegyes hozzám. Még mindig csak időnként enged be. Más blogokra pedig be sem jutok. Remélem egyszer lesz már egy rendteremtés. Már a böngészőimet is többször lecseréltem, akkor sem müködött semmi, de azt tudom, hogy nem nálam van a hiba. No mindegy, amim van megmutatom amikor tudom :)


Garantálom nem fájdul meg a dereka senkinek a kapálástól,  ha igy ültet paradicsomot :) A telkünk ugy van kialakítva, hogy kifejezetten csakis pihenőnek van berendezve a kert, mert nem akkora, hogy egy egész veteményes  elférjen rajta. Még úgy március elején gondoltam arra, hogy veszek paradicsom magot és elültetem. Először ládába raktam a magokat, amikor már növekedtek, akkor áthelyeztem őket cserépbe. Van egy "használhatatlan" asztalunk, amire ráraktam a cserepeket -itt fenn látható- ami erre kifejezetten alkalmas :) Na ezért nem fájdul meg a derekam a kapálástól.



Elég szépen mutatkoznak a zöldparadicsomok a töveken. Na és természetesen -a kaccsolás eredményeképpen- lassan az egekig nőnek.  Ezek kerek - alma alakú - paradicsomok és ahogy néztem a zacsiját jó nagyokra kell nőniük. Nem biztos, hogy szerencsés választás volt a mag. Majd kiderül.


Ezek valami más fajta -már nem emlékszem a nevükre- de ezekhez lassan villanyoszlopot kell mellékelni, mert úgy nőnek az égig és hozzák még mindig a virágokat és a kis terméseket.


Remélem be is fognak érni és akkor majd örömmel fogjuk szüretelni a fincsi bio paradicsomunkat :)

4 megjegyzés:

  1. Viki! Gyönyörűen nő a paradicsomod, és a kis meggyfád is nagyon aranyos! Ahhoz képest, hogy milyen fiatal elég rendesen termett :)

    VálaszTörlés
  2. hú, most besárgultam. ugye tudod? nálunk az ültetett megyfák szinte semmi növekvést sem produkáltak (van már 3-4 éve is, hogy ültetve voltak), a paradicsompalántok meg folyton a hatalmas esőket kell túléljék, mire jutna nekik erő másra is, jön az újabb zuhé.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Viki! Gyonyoruek ezek a paradicsomok! Ugyanigy helyhiany miatt mi is cserepekbe, ladakba ultettunk paradicsomot, salatat, epret es magyarorszagrol hozott krumplit. Remelem jo sok lesz belole, mert az angol krumplit nem szeretem. Udv Adrienn

    VálaszTörlés