Ez az esti "főnyeremény" akár pizza is lehetne, de nem az, mert eleve nagyban elkerültük a pizzaszószt, no meg még egy , s mást, merthogy négyen voltunk, s négyféle képpen kellett elkészíteni, mert volt aki, ezt, volt aki azt, volt aki egyiket sem szerette a feltétek közül, így aztán felesben változott a rátétek, töltelékek összetétele.
Csak a tészta receptjét fogom leírni, mert ami rákerül, azt már csak a hütőszekrény tartalma és a fantáziánk szabja meg.
A tésztához: (egy óriási kerékhez) én a duplájából csináltam, mert ismervén az étvágyakat, igy jobban jártam, ha egyszerre elkészül, bár bevallom, hogy csakis az egyik karikát tudtuk megenni vacsorára.
25 dkg liszt
1 evőkanál olaj
1,25 dl langyos víz
1,5 dkg élesztő
1 csipet cukor
1 mokáskanál só
Az egészet a robotgép összekeverte A legkisebb kelesztőtálba tettem és 30 percig langyos helyen kelesztettem.
A megkelt tésztát kétfelé vágtam és a két kerek pizzasütőre terítettem. Széleit lehuzogattam a sütő szélén túl. A legszélére nagyon vékony sajtcsíkokat terítettem, majd a lehajtó tésztával betakartam. Ez azért kell, mert sülés közben a tészta soha sem fog kiszáradni. Még másnap is (ha marad) nagyon puha.
A rátétek különbözőek voltak, de alapból egy jókora husos szalonnából egészen vékony szeletkéket szeltem, amit félig kisütöttem, majd kiszedtem a zsirjából. A zsíron megpirítottam 4 szál új lilahagymát karikára vágra, 1 doboz gombát, 4 pár füstlit, 2 csomag selyemsonkát csíkokra vágra. Semmit sem sóztam meg, mert a szalonnal eléggé megadta a sós ízt.
Főtt tojást tisztitottam, ezt is tetszés szerint. s elkezdtem személyre szabottan rakni a tésztára a töltelékeket.
Az egyik óriáskerék felére gomba nélküli töltelék ment, tojáskarikákkal, míg a másik felére gombás és tojáskarika nélküli.
A másik óriáskerékre már teljes egészében gombás, sültszalonnás alap került , de egyik felére tojáskarikák, másik anélkül kapták meg a tölteléket. Hát hiába,négyen voltunk, négyféle képpen szerettük volna elfogyasztani. Igy mindenki jól járt.
A tetejére reszelt sajtot szórtam és előmelegített sütőben 20 perc alatt 160 fokon szép pirosra sült. Az alja egészen vékony ropogós, mig a széle jó kis dundi, belsejében lapultak a sajtcsíkok és finom puha lett.
A nagyevő társaság este vacsorára csak az egyik óriáskarikát tudta elfogyasztani. A másikat szépen becsomagoltuk és reggel megreggeliztük egy jó forró te kíséretében.
Nem nagyon látszik,illetve nem nagyon vehető ki a mérete, de egy nagyon-nagyon nagy, óriási nagykerék, na és a szélében a sajtcsíkok ???? húúúúú de imádni való :)
Ez maradt meg reggelire. Kicsit a mikróban átmelegítettük, s máris ujra degeszre ettük magunkat. Nesze Neked Norbi torna :) :)
Nagyon jól néznek ki a" kerekek"! Mára már nem, de holnapra elguríthatnál egyet hozzánk is! :)))
VálaszTörlésMa már délelőtt is piza recepteket nézegettem, úgyhogy valószínűnek tartom, hogy a héten valamikor nálunk is az lesz a vacsi!:)
Beneveznék egy szeletkére!Nálunk is ahányan vagyunk annyiféle képpen szeretjük.A sajtszélű is nagyon finom.
VálaszTörlésmindegy milyen, csak pizza legyen. ja és olajbogyómentes. és ne csípjen.
VálaszTörlésde Viki, nem úgy tűnik, hogy a kerekeid "bántanának".
Kérek egy szeletkét! :)
VálaszTörlésNagyon szépek, megéheztem, szerintem pizzával fogok álmodni :)!!
VálaszTörlésRemélem mostmár teljesen teljesen jól vagy!!
Csodás finomságok sorban-sorban, most csorog a nyálam
VálaszTörlés