2011. május 29., vasárnap

Sajt-krémleves

Pár nap sajtos történet eleje, ami a sajt-krémlevessel kezdődött.

Hozzávalók:

4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál finomliszt
8 dl húslé
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszín
1-3 huzás szerecsendió (vag őröltből egy késhegynyi)
1 késhegynyi fehérbors,
1 levél medvehagyma nagyon apróra vágva
4 vékony szelet pirított kenyér

Elkészítés:

A vajból, lisztből nagyon világos rántást készítek, s a húslével felengedem. Habverővel többször megkeverve  fölforralom, a sajtot lereszelem, s  beleszórom a levesbe. A nagyon apróra vágott egy levél medvehagymát belekevrerem a levesbe (ez helyettesíti a fokhagymát)  Tejszínnel dúsítom,  szerecsendióval, fehérborssal  fűszerezem,  s ha kell, utánasózok. A leves tetejére apró kockára vágott pirítoskenyeret teszek, s így tálalom.


A medvehagymából még tehettem volna bele, mert valahogy ez az egy levél elveszett a levesben, de az ízét nagyon jók kiadta.


7 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a sajtlevest, és most szívesen megkóstolnám ezt a finomságot.:)

    VálaszTörlés
  2. Én is kérnék szépen belőle:)

    VálaszTörlés
  3. Eddig csak zacskós, mű sajtlevest ettem. Ez biztosan überli és százszor finomabb!! Guszta nagyon!!

    VálaszTörlés
  4. Lenyűgözően hangzik! Le tudnál venni a lábamról vele , Viki! :)

    VálaszTörlés