2018. március 27., kedd

Tejszínes gombás csirekeszárnyak


Egyszerű menü, egyszerű elkészítés, egyszerű ebéd, de mégis isteni finom. 

Csirke húslevest főztem Ella intelligens kuktában. A szárnyakat is beletettem a hús és a zöldségek tetejére, s a kuktát mindössze 4 perc főzésre állítottam be azért, hogy a sütni kívánt szárnyak nehogy szétessenek. Lejárt a 4 perc és még kb 5 perc múlva tudtam levenni a kukta tetejét. Pontosan csak annyira puhultak meg, amennyire szerettem volna.
Amíg a szárnyak főttek, és pihentek, addig elkészítettem a kétféle köretet. Saját részemre gluténmentes (LIDL-ben vásárolt) tökéletes és nagyon finom orsótészta, férjem részére, pedig az igazi hagyományos nokedli, merthogy Ő nem diétázik. (irigylem is egy kicsit érte) ✌✌✌✌❤❤❤

S amíg a tészták főttek, addig egy serpenyőben 1 evőkanál kacsazsíron 2 nagy evőkanál (még ősszel üvegbe rakott, sózott, aprított) vöröshagymát összepirítottam egészen világosra. Ezután beletettem egy mokkáskanál piros fűszerpaprikát,  és fél deci vizet. Elkevertem és 1 percig összeforraltam, s hozzáöntöttem a gombát. Fedő alatt 15 perc párolás. 

S hogy a szaft is gluténmentes legyen, a legvégén 1 teáskanál étkezési keményítőt, csipet borsot és egy kevés csillipaprika pelyhet.  kikevertem 1,5 dl tejszínnel, s ráöntöttem a gombára. 

Az enyhén átfőtt csirkeszárnyakat 2x2 perc turbó fokozaton a Klarstein VitAir Heißluftfritteuse V2 rot-schwarz átpirítottam. 

Összeforrt és tálalásra készen állt a finom ebéd. 


 Gluténmentes orszótésztával


 igazi házi nokedlivel


pirul a gomba 




tejszinnel behabarva 


tálalva:  Gluténmentes orszótésztával


tálalva: igazi házi nokedlivel - igény szerint - kevés gombával. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése