Egyszerű menü, egyszerű elkészítés, egyszerű ebéd, de mégis isteni finom.
Csirke húslevest főztem Ella intelligens kuktában. A szárnyakat is beletettem a hús és a zöldségek tetejére, s a kuktát mindössze 4 perc főzésre állítottam be azért, hogy a sütni kívánt szárnyak nehogy szétessenek. Lejárt a 4 perc és még kb 5 perc múlva tudtam levenni a kukta tetejét. Pontosan csak annyira puhultak meg, amennyire szerettem volna.
Amíg a szárnyak főttek, és pihentek, addig elkészítettem a kétféle köretet. Saját részemre gluténmentes (LIDL-ben vásárolt) tökéletes és nagyon finom orsótészta, férjem részére, pedig az igazi hagyományos nokedli, merthogy Ő nem diétázik. (irigylem is egy kicsit érte) ✌✌✌✌❤❤❤
S amíg a tészták főttek, addig egy serpenyőben 1 evőkanál kacsazsíron 2 nagy evőkanál (még ősszel üvegbe rakott, sózott, aprított) vöröshagymát összepirítottam egészen világosra. Ezután beletettem egy mokkáskanál piros fűszerpaprikát, és fél deci vizet. Elkevertem és 1 percig összeforraltam, s hozzáöntöttem a gombát. Fedő alatt 15 perc párolás.
S hogy a szaft is gluténmentes legyen, a legvégén 1 teáskanál étkezési keményítőt, csipet borsot és egy kevés csillipaprika pelyhet. kikevertem 1,5 dl tejszínnel, s ráöntöttem a gombára.
Az enyhén átfőtt csirkeszárnyakat 2x2 perc turbó fokozaton a Klarstein
VitAir Heißluftfritteuse V2 rot-schwarz átpirítottam.
Összeforrt és tálalásra készen állt a finom ebéd.
Gluténmentes orszótésztával
igazi házi nokedlivel
pirul a gomba
tejszinnel behabarva
tálalva: Gluténmentes orszótésztával
tálalva: igazi házi nokedlivel - igény szerint - kevés gombával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése