Még mindig az egyszerűség jegyében: az ebédünk a dinsztelt sertés máj, Ellában (intelligens kukta) héjában főtt krumpli, kovászos uborkával.
Egy magas falú serpenyőben egy evőkanál mangalica zsírt olvasztottam, 1 jó nagy fej vöröshagymát apróra vágva megfonnyasztottam benne. 1,5 dl húslével felengedtem. 1-2 percig összeforraltam, majd a csíkokra vágott, leszárított májat hozzáadtam. Fedő alatt addig puhítottam, amíg elforrta a húslét. Félre húztam, piros fűszer paprikával megszórtam, összekevertem. Újabb 1 dl húslét adtam hozzá és összeforraltam.
Amíg a máj elkészült, addig a kuktában (Ella intelligens kukta) megfőztem héjában a krumplit.
Két éve elrakott kovászos uborkával fogyasztottuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése