2017. március 7., kedd

Sertéstarja rizibizivel

Sertéstarja, sózott szalonna, rizibizi, szilva befőtt............  
Nem tehetek róla, de szalonna imádó vagyok, s nem is mondok le róla soha! :) Amilyen ételbe csak bele lehet tenni, abba bele is teszem. Most kivételesen nem füstölt, hanem fehér sózott szalonna kerüt a húsok tetejére. 
Ella kuktámat most csak a rizs főzéséhez használtam, a húsokat sütőzacskóban, alacsony hőfokon sütöttem. 

Hozzávalók:
4 szelet tarja
1 fej lilahagyma
1 fej fokhagyma
bors
4 szelet sózott fehér szalonna

Elkészítés:
A tarjaszeletek mindkét oldalát enyhén besóztam, friss borsot őröltem a tetejére. Egy sütőzacskóba raktam a hússzeleteket. Tetejüket beborítottam szeletekre vágott lilahagymával és gerezdekre szedett fokhagymával, majd legvégül a bevagdosott szalonnák kerültek a húsokra. 180 fokra előmelegített sütőben 150 fokon 35 percig sütöttem.

Ella kuktában készült a rizibizi

Az edény aljába raktam egy kevés (olvasztva 2 kanál) mangalica zsírt, rá az egy adagoló pohár rizst, csipet sót és 2 dl vizet. A rizs tetejére szórtam a tetszés szerinti mennyiségű fagyasztott zöldborsót. Hagytam, hogy a kukta szelep magától leengedjen, így még a gőzben (5 percig) puhult a rizs. 
Rizsprogramon készült el 12 perc alatt. 




Tavaly elrakott nagyon finom szilvabefőttel fogyasztottuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése