2017. március 6., hétfő

Hortobágyi húsos palacsinta

Nagyon-nagyon régen készült konyhámban a hortobágyi húsos palacsinta. Nosza, itt az ideje, elkészült, sikerült, megettük, és még elégedettek is voltunk :) 
A lehetőséget az is adta, és motivált, hogy elkészítsem: - kakaspörkölt volt az előző napi ebéd, s tisztességes két jó darab kakas comb és kevés mell maradt, amit -már tudtam, hogy nem fogunk elfogyasztani.



Először is kisütöttem 6 db palacsintát.
2 tojás, csipet só, 
1 deci tej, 1 deci szódavíz, 
liszt (annyi, hogy egy kicsit sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk. kb: 4-5  nagyobb evőkanál) 

Jól elkevertem és forró palacsinta sütőben kisütöttem.


A kakas combot és mell részét kékes robotgépben apróra daráltam, hozzáadtam a szaftot, s ezzel is átforgattam a késes robotban. A palacsintákat megtöltöttem a hússal, kettévágtam, tányérra raktam.

A pörkölt szaftjához  3 dl 20 %-os tejfölt adtam és összefőztem és máris kész volt ahhoz, hogy a megtöltött palacsintákat meglocsoljam. 


Nagyon finom lett és főleg nem kellett mellőzni a megmaradt kakaspörköltet :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése