2016. május 10., kedd

Karfiol krémleves + glutén mentes gofri

Növényi italkészítőm, a GLASS RUBIN egyre jobban belejön a krémlevesek főzésébe. Most egy kevés karfiol árválkodott a hűtőszekrényben, üvegben pedig sárgarépa, paszternák (még a tavalyi tartósításból).  A többi hozzávalót pedig csak úgy le kellett emelni a polcról. 


Hozzávalók:
25-30 dkg karfiol,
1 kis üveg (2 dl) szeletelt paszternák és sárgarépa vegyesen,
1 evőkanál (sóval tartósított) vöröshagyma,
1 cikk  tisztított fokhagyma (opcionális),
2 db lestyán levél és egy kevés szára,
1 csipet citrom bors,
1-2 reszelés szerecsendió

Elkészítés:
A lestyán szárát apróra vágtam és a többi hozzávalóval a GLASS Rubin magtejkészítőbe tettem.
Maximumig felöntöttem vízzel. Lezártam a magtejkészítőt, majd beállítottam krémleves programra, s kb.  20 perc alatt elkészült.
Sót nem adunk hozzá, mert a vöröshagyma sóval tartósított! 


Amikor a gép leállt, tetejét levettem, és 1 evőkanál Kókuszkrémet tettem a levesbe. Visszaraktam a tetőt, és a nyers magtejek (turmixok) gombot megnyomva elindítottam, s 1 perc után el is készült a finom krémleves. 


Kevéske dióolajjal meglocsoltam a levest, és  1 db gluténmentes pirított kockára vágott  zsömlével tálaltam.

Eddig mindíg csak áradoztam a magtejkészítőmről, most megosztom a lehfontosabb tudnivalókat róla. Tiszta szívvel ajánlom minden háztartásba! 

GLASS -növényi italkészítő automaták 1,3 l-es
A gabonaital főzésen kívül használhatod zöldség és gyümölcs krémlevesek elkészítésére, gyümölcsturmixok, kásák, növényi krémek, kukorica juice-ok főzéséhez is
  • 6 program, 6 funkció 
  • Corn juice (kukorica juice) készítő program
  • külön programválasztó és KI/BE kapcsoló gomb
  • a fej tartály felőli burkolata is rozsdamentes acél.
  • extra finomdaráló (nano griding) tulajdonság
  • átlátszó dupla üvegfal
  • talpára állítható fej
  • LED díszvilágítás
  • többszörös védelmi egység (túlcsordulás, motor túlmelegedés...)
Ha többet szeretnél tudni erről a csodás konyhai munkásról, akkor ITT olvashatsz róla. 

A krémleves mellé Gofrit sütöttem, a Mester Család gluténmentes palacsinta porából.  



2 megjegyzés:

  1. Kedves Viki, nagyon klassz kis blogod van, egyik ámulatból a másikba esem! Magtej készítőről sem hallottam még, sonkaprésről sem, pedig nem vagyok kezdő a konyhában! Ami iránt érdeklődnék, az a "cserépkemencéd". nagyon guszta dolgokat sütsz főzöl benne. Érdeklődnék hol vetted? és hány literes? üdvözlettel Gabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gabi, Remélem még vissza nézel szerény kis blogomba. Több mint egy hónapig nem voltam itthon és ahol voltam, ott még nem hogy a madár sem járt, de még internet sem volt (Madárcsicsergés annál több)
      Örülök, hogy szerény kis konyhám tetszik neked. Pedig Kedves Gabi, tudod, hogy sem a magtejkészítő, sem a sonkaprés egyetlen háztartásból sem hiányozhat? - és ezt most komolyan mondom.
      A kis cserépkemencémet - ha esetleg érdekel - elmesélem, hogy hol vettem, vagy megadhatok egy mail címet, vagy egy Facebook profil címet. Én Békés megyében Szarvason élek, s hozzánk kb 10 km-re lévő Csabacsűdön készítették az én kis cserép kemencémet. Eszembe nem jutott még, hogy lemérjük, hány literes, de direkt úgy készítette nekem (és azóta már sok-sok megrendelő kérésére) a Mester, hogy egy jó nagy cipó beleférjen sütés közben. De nem csak kenyér sütésre, hanem minden más étel készítésére használom.
      Ha esetleg van Facebook fiókod, akkor a Mester neve: Hraskó Jenő, s nyugodtan hivatkozhatsz rám. Az ára 15.000 Ft volt.
      Csak halkan jegyzem meg, hogy mára már sokkal szebbeket készít :)
      Üdv: Viki

      Törlés