2015. október 22., csütörtök

Bableves füstölt nyúlja - Ellában

A legnagyobb kedvenc levesünk, amit a hűvösebb idők beálltával gyakran főzzük és kerülnek a tányérba. A száraz bableves füstölt nyúljával és egy kis kolbásszal.
A főzéshez, most is ELLA-t az intelligens kuktát használtam, ami BAB programon 30 perc alatt elkészült.


Minden hozzávalót bepakolunk ELLA-ba és a kukta tetejét lezárva beállítjuk BAB programra és várjuk, hogy leteljen a 30 perc, merthogy ennyi idő alatt el is készül a kedvencünk.
Hozzávalók:
25 dkg fekete színű szárazbab (óriási nagy szemű)
1 óriás fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 szál sárga répa
2 szál (kisebb) fehér répa
ízlés szerint só
0,5 kg enyhén füstölt nyúlja (a sertés gerinc vége) darabokra vágva
és ha szeretjük, vagy ízletesebbé akarjuk, akkor kedvünkre való enyhén füstölt kolbászt is tehetünk a bablevesbe.

Ennyi az egész hozzávaló, amit egyszerre rakunk bele a kuktánkba és felmelegedés után 30 perccel már el is készült kedvenc levesünk.


Ehhez a leveshez semmi más, mint egy jó szelet házi kenyér dukál. Garantált egy tál leves, s estig még éhes sem lehetsz. 

4 megjegyzés:

  1. Igazi téli étel, laktató és finom, Ella barátnőre szert kéne tennem :D Ellenben nyulat füstölve még csak nem is kóstoltam! Házi és vad formában is szeretem a húsát.

    VálaszTörlés
  2. Vicuskám! Ellát ki ne hagyd. Én azt sajnálom, hogy ilyen sokáig vártam a megvásárlásával.

    És nem nyúúúúúúl, hanem a disznónak az a gerinc vége, ami úgy kétfelé megy. Nálunk így hívják. Feldarabolva hoztam a hentestől, de legközelebb lefotózom egészbe :) :) Puiszillak

    VálaszTörlés
  3. :D Viki, pedig írtad is zárójelben, de ezen túlszaladt a szemem. De a füstölt kolbásztól már füstölt ízű nyúúúl lesz! :D Nem ismertem ezt az elnevezését.

    VálaszTörlés