2015. október 3., szombat

Gombás, tejszínes tarja, gluténmentes nokedli

Ellával főzni annyi, mint boldogságban lubickolni. 
Mai ebédünk egy tejszínes, gombás (gombamix) sertés tarja. Laktózmentes tejföllel és gluténmentes nokedlivel. 


Hozzávalók és elkészítés

4 szelet sertés tarja (csont nélküli)
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
só (parajdi)
1 mokkáskanál citrombors
2 teáskanál piros fűszer paprika
1 db zöldpaprika
1 üveg gombamix (Aldiban kapható)
2 dl tejföl (laktózmentes)
2 db babérlevél

Elkészítés:

Ella teflon edényét elővesszük. A négy szelet tarját az aljára leterítjük, sózzuk, borsozzuk. A zöldpaprikát rákarikázzuk. Belerakjuk a tisztított fokhagyma gerezdeket, ráhintjük a piros fűszerpaprikát. A legtetejére rákarikázzuk a vöröshagymát.
Belehelyezzük a teflon edényt Ellába, tetejét rátesszük. arra vigyázunk, hogy a szelep legyen elzárva, és elindítjuk a hús programot.

Nem tévedés: sem zsír, sem víz nem kell a főzéshez!!!!

Az idő lejárta után hagyjuk még kb fél óráig, hogy a gőz felszabaduljon és le tudjuk venni a kukta tetejét. (ha sietünk, akkor óvatosan a szelepet felnyitjuk és kiengedjük a gőzt, így azonnal levehetjük a tetőt)

2 dl tejfölt rácsurgatunk a hússzeletekre és ráöntjük az 1 üveg gomba mixet is.  A kukta tetejét újra rárakjuk és kézi beállítással 3 percre bekapcsoljuk. Ennyi idő alatt a tejföl és a gomba is összefő a tarja szeletekkel.



Amíg a tarja szeletek készülnek Ellában (20 perc), addig elkészítjük a nokedlit, amit gluténmentes lisztből 2 tojással, vízzel kikeverünk, sós olajos forró vízbe szaggatjuk. Amikor feljönnek a víz tetejére, leszűrjük és hideg vízzel öblítjük. 

Tálalhatunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése