Szokásos módon palacsinta tésztát keverünk ki
fél liter tej
2 tojás
csipet só
1 evőkanál olaj
liszt, annyi, hogy jó sűrű legyen
szódavízzel felhígítjuk, állni hagyjuk fél óráig
A palacsinta sütőt bespricceljük olajjal és elkezdjük a sütést. Elég csak az első palacsintánál alá olajozni, miután a tésztában is van olaj, nem fog leragadni. Persze ehhez egy jó teflon sütőre is szükségünk van.
Fél liter tejből 2 vanília cukorral 3 tojás sárgájával 1 evőkanál xilittel pudingot főzünk. Amikor már majdnem kihűlt, hozzákeverjük óvatosan a 3 tojás keményre felvert habját és betöltjük a palacsintákba úgy, hogy azok háromszögletűre legyenek hajtva.
Egymásra sorba rakunk 3 db töltött palacsintát. 2 dl tejszínből kevés xilittel, 1 habfixálóval kemény habot verünk és díszítjük a palacsintákat.
Gőz fölött felolvasztunk nagyon jó minőségű (legalább 75 %-os kakaótartalmú) csokoládét és rácsurgatjuk a tejszínhabbal díszített vaníliapudinggal töltött palacsintákra.
Hegyekbe jöhet belőle! Kérek egy kis kóstolót jó?
VálaszTörlésJóóóóóóóóóóó !!!! :) Szólj mikör jössz, hogy fel tudjak készülni :)
VálaszTörlés