2013. december 1., vasárnap

Bébi pulykacomb sörtésztában sült hagymakarikával

Bébi pulykákat sikerült vásárolni. Ezek valóban bébik voltak, mert olyan 3 - 3,5 kg-osak darabonként. Először nagynak tüntek, de szétbontáskor már csak a filézett melle vonzott jobban, mint az egyéb darabjai. Ez az alsó comb sem egy nagy durranás, de gondoltam kiegészítem egy kis sörtésztában sült hagymakarikával. Jól gondoltam, mert így elég is volt, finom is volt, el is fogyott. Egyszóval a legközelebbit is így fogom elkészíteni.
 
 
A combokat kevés pulykahús fűszerkeverékkel bedörzsöltem, egy éjszakára hűtőszekrényben várták a másnapot, hogy bekerüljenek a sütőbe. Fedeles jénai edényben sültek. A combok alá kevéske vizet öntöttem, még egy pár cikk fokhagymát is adtam hozzá. Hosszú ideig, és gyenge hőfokon párolódtak, majd az utolsó negyedórára emeltem a hőfokot és szép pirosra sültek.
 
Köretnek zöldséges sárga rizst tálaltam, s a sörtésztában sűlt hagymakarikákkal egészítettem ki a "parányi" combot.
 
A sörtészta receptje:
 
Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 dl sör
3 tojás
0,5 dl olaj
kevés só
 
Ekészítése:
A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keverjük.
Ebbe a sűrű keverékbe forgatjuk bele a vastag szeletekre vágott, előzőleg megsózott hagymakarikákat.  Előtte azonban lisztbe lehet mártani, hogy jobban tapadjon rá a sörtészta.
 
 

4 megjegyzés:

  1. Hűűha! Mondtam egyből. De nekem akkor a nagy kellene belőle, ha már ez a bébi pipi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos Csavi, csak későn kaptuk a hírt, hogy kapható házi pulyka, de akkor már csak ilyen kicsik voltak, de azért finomak ám .

      Törlés
  2. Azért a "SÖRTÉSZTA" ígéretesen hangzik ám?! Feltéve ha van van öt üveggel...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor felezhetünk, de nekem elég lesz egy dobozzal is a tésztába :) .... mert ha én egyszer sört innék, semmire sem emlékeznék :)

      Törlés