2013. december 9., hétfő

Adventi várakozás - az első és második vasárnap

Mostanában nem sok időm van az interneten "lógni", de a Karácsonyi előkészületek ennek ellenére -gondolom- minden háztartásban jelen vannak. Nálunk sincs ez másképp. Advent első vasárnapjának süteménye egy egyszerű piskótatekercs
 
6 egész tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
 
 
 
Az egész tojásokat a cukorral felverjük, s amikor már jó duplájára növekedett a térfogata, akkor hozzáadjuk a lisztet. A habverővel elkeverjük a lisztet, s fóliával bélelt tepsire öntjük.
Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Amikor kisült, papírral együtt feltekerjük, s még egy konyharuhába is becsomagoljuk.
 

 
Pár perc után a piskóta tésztánkat kibontjuk a papírból és megkenjük.
Az én rebarbara lekvárom kicsit hígnak bizonyult, ezért darált dióval összekevertem, majd megkentem a tésztát és újra feltekertem. Tetejét porcukorral hintettem.

 
Advent második vasárnapjára egy olyan sütemény készült, amit megmutatni sem érdemes. Nem tetszik sem a formája, de nekem ízre sem jött be. Ezt a süteményt kb. már 5-6 éve kinéztem magamnak még a gportál oldalán, azóta sem tudtunk olyan kapcsolatba kerülni, hogy el is készüljön, most mégis  elkészült, de az is lehet, hogy utoljára. (egyszóval: nekem nem jött be)
 
Azért, ha valaki szeretné elkészíteni, a receptet Innen vettem. Sok sikert hozzá.

 
Amíg én magamban szégyenkeztem a két nagy tepsi pöfeteg miatt, addig a gyerekeim egy szempillantás alatt bedurmolták az egészet.
Hát hiába, ízlések és.......................  Nekik bejött.
 
 

2 megjegyzés: