Amikor nincs sok időd és valami édesebb finomságra vágysz, nem kell mást tenni, mint a hozzávalókat gyorsan összeállítani, de vigyázz, mert előbb talán az olajat kell előmelegítened, annyira hamar elkészül. Most vanília öntettel....
Natúr változata és a részletes leírás ITT található
Hozzávalók és elkészítés
50 dkg túró
csipet só
10 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 rúd vanília kikapart belseje (vagy 2 csomag vanília cukor)
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 tojás fehérje felverve habnak.
A túrót, a csipet sót, a 10 dkg cukrot, a vanília belsejét egy villával összekeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, elkeverjük. A túrót és a sütőporos lisztet összekeverjük.
A tojások fehérjét habnak felverjük, lazán hozzákeverjük a túróhoz.
Az olajat közepes hőmérsékletre hevítjük, vizes kézzel apró kis gombócokat formázunk és bő olajban kisütjük. A fánkok az olajban szépen kisimúlnak, s maguktól addig forgolódnak, amíg
mindkét oldalukon szép pirosra sülnek.
csipet só
10 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 rúd vanília kikapart belseje (vagy 2 csomag vanília cukor)
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 tojás fehérje felverve habnak.
A túrót, a csipet sót, a 10 dkg cukrot, a vanília belsejét egy villával összekeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, elkeverjük. A túrót és a sütőporos lisztet összekeverjük.
A tojások fehérjét habnak felverjük, lazán hozzákeverjük a túróhoz.
Az olajat közepes hőmérsékletre hevítjük, vizes kézzel apró kis gombócokat formázunk és bő olajban kisütjük. A fánkok az olajban szépen kisimúlnak, s maguktól addig forgolódnak, amíg
mindkét oldalukon szép pirosra sülnek.
Viki, nagyon tetszik a recepted. Tuti, finomak a fánkok az öntettel:))
VálaszTörlésEz tényleg nagyon fincsi lehet...ki fogom próbálni, eddig csak túrógombócot főztem...
VálaszTörlésFánkot szoktam sütni, de egész tojásokkal. A te recepted szerint készítve elképzeltem, hogy milyen könnyed lehet, ráadásul az öntettel! Fokoztad az élvezeteket!! :)
VálaszTörlésImádom!!! Jöhet három ekkora adag egyszerre.
VálaszTörlés