2013. október 4., péntek

Egyszerű ebéd - rántott csirkecombok

Korábbi időkben elég sok krumplit, rizst és még ki tudja milyen köreteket fogyasztottunk, mellőztük a zöldségeket. Most az átváltoztatás korszakát éljük. Egyre több zöldségfélét készítek, de azért még mellette vannak -ha kis mennyiségben is - a klasszikus köretekből egy kevés, mint pl itt is a rizs. A sok zöldség-gyümölcs  fogyasztással is vigyázni kell, főleg annak, aki esetleg huzamos ideje vérhígítót szed, mert bizony az is veszélyes lehet, de megpróbáljuk a lehető legjobban megoldani ezt a helyzetet is.
 
 
A mai egyszerű ebédben viszont az a nagyszerű, hogy a zöldségek pillanatok alatt megpárolódnak (az ehhez való szerkezetben) Együtt készülnek el a rizzsel. A rántott csirkecombokat, pedig csak ki kellett venni a fagyasztóból és tepsire rakni, s így ezzel sincs sok munka.
Már korábban is említettem egyik posztban, hogy én egyszerre elég sok húst szoktam bepanírozni, majd adagonként lefagyasztani, de van olyan eset is, amikor van rá időm, hogy elősütöm őket és így raktározom a fagyasztóban.
Fogyasztás előtt csak ki kell venni a mélyhűtőből, fóliával bélelt tepsire rakni, olajjal megspriccelni és előmelegített sütőben szép aranybarnára megsütni. Ezzel a módszerrel nem fogyasztunk sok olajat, a köretek párolódnak, így fogyasztásuk is egészségesebb.



Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

  1. Pipííííííííííííííííít akarok!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Viki! Én még csak most fedeztem fel az oldaladat,és megegyezik avval a törekvésemmel, hogy minél több élelmiszert magam állítsak elő.Nagyon örültem,hogy Rád találtam . Kérlek írd meg nekem, hol kaphatnék sonkaprést?

    VálaszTörlés