2013. február 8., péntek

Bakonyi csirkemell



Hozzávalók és elkészítés
 
1 db nagyobb csirkemellből kifilézett 4 szelet hús
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál mangalica zsír
1 kisebb üveg szeletelt gomba
1 db zöldpaprika
1 tk. piros fűszerpaprika
1 tk. majoránna
1 mk só
1 mk bors
4 db szeletekre vágott -fűszeres olajben eltett-  aszaltparadicsom
3 cikk tisztított zúzott fokhagyma
1 evőkanál liszt
1 kis pohár tejföl
2 dl tejszín
 
Nokedlihez
 
2 db tojás
3 dl víz
liszt (annyi, amennyit a felvert, vízzel elegyített tojások felvesznek)
 
Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, a besózott, megborsozott mellszeleteket mindkét oldalukon hirtelen átsütjük.
A húsokat a serpenyőből kivesszük, s a visszamaradt zsíradékban megfonnyasztjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, majd a gombát. Enyhén sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a piros fűszerpaprikát, s felöntjük 1 dl vízzel. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt aszaltparadicsomot, a csíkokra vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, a majorannát. Felforraljuk, majd hozzáadjuk az elősütött hússzeleteket. Lefedve addig forraljuk, amíg majdnem besűrűsödik.
A lisztet, tejfölt összekeverjük és ráöntjük a gombás hús szeletekre, összeforraljuk őket, majd hozzáadjuk a tejszínt. Ezzel is felforraljuk. Ha van friss, vagy akár szárított zöldségzöldje, akkor apróra vágjuk és hintünk a tetejére.
 
A lisztből tojásból vízzel nokedli tésztát keverünk. Forrásban lévő sós, olajos vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
 


 
A bakonyi csirkemell elkészült, tálaljuk és már csak egy nagyon jó étvágy szükségeltetik hozzá :)

11 megjegyzés:

  1. Tegnapelőtt mi is ezt ettünk! :) Szinte egyazon módon készítjük. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Edit ! Ugye, hogy milyen fincsi ? Na majd megkuksizom a tiéd is.

      Törlés
  2. Finom! Lenne ha itt lenne előttem! Imádom az ilyen kajákat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csavi Ez bizony az volt, vasárnap is, meg hétfőn az ujra sütés is és még a tegnapiból ma is van. Na ez olyan, amit 3 perc alatt egy villával összekeversz és máris sütheted. Lepd csak meg magatokat !!! nem fogsz csalódni.

      Törlés
    2. Én a múlthéten elkészítettem, nagyon finom volt!!

      Törlés
  3. Idáig érződik az illata!!!:))) hmmmmmmm, de finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kata ! Én még most sütöttem túrófánkot életemben először, azaz tegnap másodszor. Már annyira vágytam a farsangi fánkra, de soha sem tudom megenni az olaj miatt. Hát ez most nagy próba volt. Ez is olajban sült, de nyoma sem volt a szagának, ízének. Csak az a nagyon finom fánk íz, illat. Nem beszélve arról, hogy pillanatok alatt elkészül.

      Törlés
  4. Julie, örölök, hogy nektek is nagyon izlett.

    VálaszTörlés
  5. Én szeptemberben találtam erre a receptre és nagyon szépen köszönöm, mert ez istenni finom. Nagyon jó a recept! Kezdők is boldogulnak vele. Ma készítem harmadik alkalommal. Nagyon népszerű a családom körében. Nem győzöm elégszer megköszönni. Mégegyszer köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  6. Julie! Én köszönöm, hogy szerény kis receptem ekkora örömet szerez neked és kedves családodnak. Bevallom, mi is nagyon szeretjük.
    Sok-sok finomságotkat kívánok még nektek.
    Köszönettel: Viki

    VálaszTörlés