2013. január 10., csütörtök

Disznótoros


Így kora délelőtti csalogató. Ha most bekapcsolod a sütőt, akkor már délben fogyaszthatod is ezt az igazi házi finomságot.Én soha sem szoktam zsírt a tepsibe tenni. E helyett inkább egy kevéske (kb 1 - 1,5 dl) vizet öntök és az előmelegített sütőben jó fél órta alatt készre is sül.

 
Íme itt a végeredmény. S még csak ki sem pukkannak a hurkák. Viszont letakarni sem szoktam semmival, maximum -ha nem felejtem el, de most sikerült- akkor egy villával megszurkálom.


S ameddig a sütőben sült a hurka- kolbász, (ezzel elő is melegítettem a sütőt a kenyérsütéshez), addig a tűzhely tetején kb 1 óra alatt alacsony hőfokon elkészült a finom fokhagymás, pirospaprikás húsos hasaaljából az abáltszalonna.

Sütő előmelegedett, s ez a szépséges kenyér pedig 45 perc alatt kisült.

17 megjegyzés:

 1. Így igazán ki lehet bírni az életet :-)))

  Nyálcsurgató smiley :-)

  VálaszTörlés
 2. Imádom!:))Mehetek??:))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gyere Terikém, talán még egy kis maradék van :))

   Törlés
 3. Csak egyszer ehetnék már,frissen kisült meleg kenyeret:))
  Még a halat is odaadnám érte:)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Terikém ! Annak is eljön az ideje. Tudod erről már beszéltünk :) - s még a haladagodat sem kérem érte :)))) nehogy üresen kelljen friss kenyeret enned :))

   Törlés
 4. Szia VIKIM!

  Van esetleg meg helyed az asztalod egyik sarkanal? samedlin is szivesen elucsorgok ha kapok egy harapasnyit ebbol a gyonyoruen finom disznotoros csendeletbol.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Drága ILDIKÓM ! Neked nem a sámlin, hanem valami kényelmes fotelban lenne a helyed és természetesen az asztalfőn :) Még a részemet is oda adnám Neked. Puszillak.
   (Csak halkan jegyzem meg, hátha visszatérsz, hogy egy ideje nem tudok belépni a géportálra. Már konzultáltam másokkal is, de nem tudom egyelőre a megoldást.

   Törlés
 5. Viki, ez valami csodás! Tényleg csak nyel egyet az ember:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Róza Drága ! tényleg az volt. Én hurka párti vagyok, ezért aztán abból mindíg többet kell sütni :))

   Törlés
 6. Jajj nekem! Ennyi finomságot. Lassan olyan leszek, ha ide járogatok, mint egy éhen és körász.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ehhh Csaviii ! gondolom a "körász"-t nem véletlenül írtad. Kérem szépen a jajjgatni kell, hanem törni abból a frissen sült kenyérből, aztán jól kitunkolni a tényért, vagy tőlem akár a tepsit is magad elé veheted :)

   Törlés
  2. Ez a beíróka tuti hülye !!! -- írok, írok, aztán elszáll, amikor meg elküldöm, látom ám, hogy nem azt írja, amit én odabiggyesztettem.
   Szóval "NEM jajgatni kell" akart lenni :)

   Törlés
 7. Viki hetek óta vágyok disznótorosra.. Nagyon guszta! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Marym ! már mi is ráfanyalodtunk. Mi ebben az évben nem vágunk disznót, de van egy biztos helyünk ahonnan szoktunk venni ezt, azt.
   A gyerekek fognak január végén vágni, na akkor lesz hadd el hadd nálam a hurkaevésből. Nagyon-nagyon hurkapárti vagyok, míg gyerekkoromban inkább a kolbászt részesítettem előnybe.

   Törlés
 8. Mennyei finomságok születtek!!!

  VálaszTörlés