2013. január 2., szerda

Csirkemell kacsamájjal



Egy kis apróság az év végi hideg tálról. Persze nem kell év végéig várni, hogy újra asztalra kerüljön, bámikor elkészíthető, ha van hozzá:
 
2 db csirkemell kiklopfolva
aszaltszilvás kacsamáj szilva pálinkával
kevés só
fehér bors a csirke fűszerezéséhez.
annyi szelet házi húsos szalonna, amennyi betakarja a felgöngyölt csirkemelleket.
 
A csirkemelleket szeletekre bevágjuk, de úgy, hogy nem kell végig elvágni, majd kiterítjük, és két fólia között kiklopfoljuk.
Egy nagy deszkára kiterítjük a tölteléket rárakjuk, feltekerjük. Tetejére házi húsos enyhén füstölt szalonnaszeleteket rakunk, fogvájóval rögzitjük.  Fóliával bélelt formába tesszük és előmelegített sütőben 200 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.
 
A töltelék -a már korábban elkészített- és most ujra átgondolt kacsamáj, amelyben aszaltszilva és igazi házi szilvapálinka van.



 
 
paradicsommal, zöldsalátával,  uborkával, de bármilyen más  salátával (főleg francia) ajánlatos fogyasztani. Hidegen a leg finomabb.

2 megjegyzés:

  1. Nyál összefut a számban Viki! Igazi ínyencséget késsziltettét! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Marym ! nem is volt sokkal több, mert minden megmaradt karácsonyról, miután megrohant bennünket a "kényszer" fogyókura. Ez az egy dolog volt, amit frissen csináltam szilveszterre, de ez aztán nagyon fincsi volt.

      Törlés