2012. október 9., kedd

Pörkölt orsó tésztával

Pár kocka lapocka-kocka lapul mindíg arany tartalékként a fagyasztóban. Ha csak két személyre főzök, akkor általában 40 dkg húst szoktam felkockázni. Ennyi tökéletesen elegendő ahhoz, hogy elfogyjon és ne maradjon másnapra, s ráadásul jóétvággyal eltüntessük.

Egyszerű pörköltet főztem belőle.
 
Kevés (kb fél evőkanálnyi) mangalicazsíron megfonnyasztottam 1 óriási fej apróra vágott hagymát, hozzáadtam egy mokkáskanál őrölt köményt, 3 gerezd fokhagymát, 1 zöldpaprikát, 1 paradicsomot. Fedő alatt jól összepároltam őket, majd egy lapos evőkanálnyi piros fűszerpaprika következett. Természetesen a lábast félre húzva adtam hozzá a paprikát. Elkavartam az egészet, majd egy fél deci vizzel felengedtem. Hozzáadtam a húsokat. A hőfokot a legkisebbre vettem, a lábasra fedőt tettem és otthagytam. Jó fél óra múlva megnéztem. Ekkor már olyan állapotban volt, hogy elkezdhettem a köretet kifőzni.
 
Enyhén sós olajos, forrásban lévő vízben kifőztem 20 dkg orsó tésztát (15 perc alatt).
 
Tányérra szedve a tésztát, rákanalaztam a húsokat, s finom szeletekre vágott kovászos uborkával fogyasztottuk.
 
Ez az étel  elkészítése is a 35-40 perc kategóriába tartozik

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük Viki. Gusztusos nagyon!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Most mivel már ebéd után vagyok, nekem gombóc volt de még maradt nem cserélünk egy ilyen kis tányérkával?:-))

    VálaszTörlés
  3. Szia VIKIM!

    Bespulniztam egy joo adagot belole! Gyonyoruen finom. hihi
    Szia: ILDIKO

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága ILDIKÓM ! Kedves egészségedre. Köszönöm, hogy voltál.

      Törlés
  4. Jézusom Viki, olvasgatom a recepteket egymás után, mindegyik olyan guszta, legszívesebben mindet megcsinálnám és megenném! Csak így tovább, nagyon szeretem olvasni a blogod!

    VálaszTörlés