Egyszerű pörköltet főztem belőle.
Kevés (kb fél evőkanálnyi) mangalicazsíron megfonnyasztottam 1 óriási fej apróra vágott hagymát, hozzáadtam egy mokkáskanál őrölt köményt, 3 gerezd fokhagymát, 1 zöldpaprikát, 1 paradicsomot. Fedő alatt jól összepároltam őket, majd egy lapos evőkanálnyi piros fűszerpaprika következett. Természetesen a lábast félre húzva adtam hozzá a paprikát. Elkavartam az egészet, majd egy fél deci vizzel felengedtem. Hozzáadtam a húsokat. A hőfokot a legkisebbre vettem, a lábasra fedőt tettem és otthagytam. Jó fél óra múlva megnéztem. Ekkor már olyan állapotban volt, hogy elkezdhettem a köretet kifőzni.
Enyhén sós olajos, forrásban lévő vízben kifőztem 20 dkg orsó tésztát (15 perc alatt).
Tányérra szedve a tésztát, rákanalaztam a húsokat, s finom szeletekre vágott kovászos uborkával fogyasztottuk.
Ez az étel elkészítése is a 35-40 perc kategóriába tartozik
Nagyon szeretjük Viki. Gusztusos nagyon!:)
VálaszTörlésMarym ! finom is volt nagyon :)
TörlésNagyon guszta! Most mivel már ebéd után vagyok, nekem gombóc volt de még maradt nem cserélünk egy ilyen kis tányérkával?:-))
VálaszTörlésÉvikém ! legközelebb megbeszéljük :)
TörlésSzia VIKIM!
VálaszTörlésBespulniztam egy joo adagot belole! Gyonyoruen finom. hihi
Szia: ILDIKO
Drága ILDIKÓM ! Kedves egészségedre. Köszönöm, hogy voltál.
TörlésJézusom Viki, olvasgatom a recepteket egymás után, mindegyik olyan guszta, legszívesebben mindet megcsinálnám és megenném! Csak így tovább, nagyon szeretem olvasni a blogod!
VálaszTörlés