2012. augusztus 20., hétfő

Születésnapok

Augusztusban, úgy 20-a tájékán a születésnapok sorozata van nálunk. S mindehhez még az újkenyér ünnepe is csatlakozik. Kicsit soknak tartottam volna, ha minden születésnapról külön-külön posztolok, így aztán összevontan, megünnepeltünk mindenkit a születése napján.

Kezdem a legfiatalabbal:

A blog megérte a 3. születésnapját. Köszönöm minden kedves látogatómnak, kedves ismerősömnek, akik -ha néha csak rövid időre is, de bekukkantanak az én egyszerű kis hajlékomba -
Köszönöm azoknak is, akik csak benéznek, de megjegyzést nem hagynak, viszont e-mail-ben néha értesítenek és beszámolnak egy-egy jól sikerült dologról, amit e helyről mentettek le és készítettek el.

-o-o-o -

Következő évfordulósunk Petra unokánk, aki elérte első kerek évfordulóját. Éppen augusztus 20-án - azaz ma - 10 éves. Innen is tiszta szívből köszöntjük. Kívánunk neki nagyon sok boldogságot az életben.


Aztaaaaaaaa mindenit, hát megkaptam az első telefonom. Most már mindenkit elérhetek, aki nekem a legfontosabb, s engem is bármikor, bárhol elérhetnek.


41. születésnapját ünnepeltük "kicsi" fiamnak Janikánknak, aki az ünnepi lakoma fő főző mestere volt a tegnap esti születésnapi party-n :) Az Ő érdeme a tárcsán sütött finomságok tömkelege.

Az Új Kenyér Ünnepére - augusztus 20-ra nem is készülhettem volna mással, mint kettő darab  nagyon szép kenyérrel, amit a lakoma során elfogyasztottunk. Igaz, hogy nem fogyott el az egész, na de három kiló kenyeret megenni ??? ---- a kora déli óriási lángosevő verseny után?

Mivel a lángos is lisztből készül, ezért őt is kapcsoltuk az uj kenyér ünnepéhez, na és nem utolsó sorban a gyerekek kívánsága az volt, hogy rendezzünk egy lángosevő versenyt. Hát bevallom, én voltam az utolsó, mert én 3 db-nál többet nem tudtam megenni. (azok is kifejezetten kicsik voltak)  Már a harmadiknak is neki kellett veselkedni, de nagyon.

S akkor megpróbálom csokorba szedni szép sorjában a menűt, úgy délelőtt 11-től, este későig :) Jöjjenek sorban az elkészült finomságok.


A blog 3. születésnapjára és augusztus 20-a -az új kenyér ünnepére- sütött kenyér, ebből is 2 db.


Adri unokánk a fő lángos sütő mester


Elindult a lángosevő verseny. Itt ez még csak a kezdet. Papa intézkedik, hogy az innivaló is az asztalra kerüljön, mert biza arról elfeledkeztünk :)


Nem tudtuk megállapítani, ki lett a lángosevő verseny győztese, mert kipukkadásig ette mindenki magát. Azt hiszem félóra elteltével valaki megérdezte: desszert nincs ??? ---  hát volt. A Csapat ezt a szerény kis gyümölcsös joghurtos pohár krémet, az utolsó falatig kikanalazta. Tartalma a joghurton kívül, illetve az általunk kikevert gyümölcsös joghurt tetején tejszínhab, rajta, eper, ribizli, málna, fekete szeder és áfonya öntet.

Ekkor már úgy délután 2 óra is elmult, s valaki megjegyezte, hogy na a vacsorára tervezett sütkérezést elnapoljuk. Hát én őszintén mondom, majdnem örültem is, mert már kaját látni sem akartam, de majdnem hogy a család többi tagja sem.
Azért valaki a sorból úgy 5 óra körül mégis csak megszólalt: nem kellene tüzet rakni ? - azt hittem elájulok, tényleg nem akartam elhinni, hogy itt még ma enni is tud valaki.
A csapat felállt az asztaltól, átvonult mindenki a helyére, és elkezdődött az esti vacsora előkészítése:











Így ültük körbe az asztalt és  fejeződött be a mi  össznépi születésnapi party-nk, amit minden évben augusztus 20-án megtartunk, nem csak a család, hanem az Uj Kenyér Ünnepe alkalmából is.


Egyetlen szépséghibája az egész dolognak, hogy a fotósunk (Adri unokánk - Zoli nevű barátja) lemaradt, mert ugye valakinek el is kellett készíteni ezeket a felvételeket. Majd egyszer bepótoljuk a lemaradást.




13 megjegyzés:

  1. Akkor boldog szülinapot a blogodnak, az unokádnak és fiadnak is:) Hát ünnephez méltó volt a menű az biztos:)

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a blogszülinapodhoz! További sok sikert kívánok sok szeretettel! A család többi ünnepeltjének is boldog szülinapot kívánok! Nagyon kellemes napotok volt és azok a sok finomságok !

    VálaszTörlés
  3. Isten éltesse az ünnepelteket! A blognak is kívánok még sok szép évet. Finomságok tárháza volt ma nálatok, csak nyeltem nagyokat a képek láttán. A kenyérkék nagyon szépre sikeredtek.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon boldog Blogszülinapot kívánok, a szülinaposoknak hosszú, vidám, boldog életet. Mi is ma ünnepeltünk, kisebbik lányom 20 éves lett. (A sajtos tallérod kihagyhatatlan volt.)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon boldog blogszülinapot kivánok !Isten éltesse az ünnepelteket! A kenyér csoda szép lett:))

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok a blogod, valamint az ünnepeltek születésnapjához. Sok finomság került az asztalatokra.
    További sok örömöt a blogolásban.

    VálaszTörlés
  7. Elsősorban gratulálok a szülinaposoknak! Másodsorban pedig gratulálok a családnak! Hiszen egy ilyen partit?!!! Szuper lehetett! Részemről, mint főcsavargó és főfőéhen és kórásztól pedig egy nagy csillagos 5***** kijár! (Záróban csak: leginkább a kajákért!)

    VálaszTörlés
  8. Drága Viki!

    Isten éltesse a szülinaposokat és tartsa meg egészségben és boldogságban ezt a szép összetartó családot!!! "egy visszatérő Ginko"

    Puszi

    VálaszTörlés
  9. Szia Viki!

    Boldog Születésnapot a Blogodnak és nem utolsó sorban a szüli napját ünneplő családodnak!
    A kenyér fantasztikus/fájós kézzel ilyet,akkor milyen, ha nem fáj?/
    A sültek fantasztikusak!! A halat hiányoltam!!
    puszi Terike

    VálaszTörlés
  10. boldog szülinapot a blogodnak és az ünnepelteknek!nagyon tetszik a tűzrakótok az lesz az etalon :) de majd csak ha elmúlik ez a baromi meleg !

    VálaszTörlés
  11. Mindenkinek boldog szülinapot és egészséges hosszú életet kívánok :) Nálunk is ilyen torlódás van augusztus végén, szeptember elején. Összesen 207 évesek leszünk, vagyunk a közeljövőben tartott szülinapi lakomán. Ez öt főre elosztva :)

    VálaszTörlés
  12. Minden szülinaposnak, ünnepeltnek ,és a blogodnak is is boldog szülinapot kívánok így utólag is! :)
    Látszik, hogy jól éreztétek magatokat, a menü is nagyon jó volt. Ezek a tárcsán sütött dolgok a legjobbak! És hát atyavilág, ennyi lángost!! Nem lehetett egyszerű kisütni, egyet szívesen megennék most belőle... :))

    VálaszTörlés
  13. Óriási technikai hiba történt !!!!!!

    Megírtam a köszöntgetőket, mindenkinek személy szerint egyesével, de gondoltam ne legyen annyi megjegyzés. Egyben fogom elküldeni.
    Az elküld gombnál tartottam, amikor a drága kiskutyám átgyalogolt a laptop zsinórján, beleakadt a lába és szépségesen kimozdult a zsinór a laptop-ból, s ezzel együtt elszállt minden, a gép kikapcsolt.

    Mi a tanúlság? ne legyen a kutyád a közeledben ? ---- az nem is lehet, mert imádom és csak melegitsen itt ebben az őszi nyárban.

    Tehát, most már röviden.

    Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a szülinaposok nevében is a jókívánságokat. Annyit azért elmondhatunk, hogy a hal hiányát bepótoltuk azóta.
    A kenyereket már ujra sütöttem egy párszor, éppen ma is. s az a rengeteg lángos is elfogyott. Oly annyira, hogy hétvégére újra ezt rendeltek a gyerekek.

    Köszönöm mégegszer mindenkinek !

    VálaszTörlés