2012. augusztus 7., kedd

Írjatok az Aranyhalnak.....

Bár csak minden vágyam így teljesűlne, mint a mostani. Már lassan két hónapja, hogy elkapott valami, s állandóan a sült hallal, azon belül is a keszeggel álmodozom. De oly annyira, hogy az egyik közösségi portálon még azt is képes voltam leírni, hogy "én halat AKAROK!!!!" Nem ám szeretnék, hanem egyenesen akarok és nem is akármilyet, hanem keszeget.

Azt hiszem már sokan tudják, hogy én éppen egy olyan kisvárosban élek, ahol ráadásul a halakat nem csak a kőrösben lehet kifogni, hanem még a HAKI (Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas (HAKI)) is foglalkozik hal árúsítással. Aztán itt voltak a 3 napos Halnapok augusztus első napjaiban - az a híres Szarvasi ! Ami létezett hely Szarvason, azt én körbe telefonáltam, de szerencsével sehol sem jártam. Mindenütt csak az afrikai fekete harcsát ajánlották, de nem értették meg, hogy én most KESZEGET AKAROK !!!

Azt hiszem két nappal ezelőtt kaptam egy üzenetet azon a bizonyos közösségi portálon: egy sorban "Én lehet, hogy tudok adni......" Csak néztem, mint Rozi a moziban, mert hogy azt sem tudtam kiről is van szó, de ami a lényeg kiderült.
Kedves Terike -merthogy így hívják a hölgyet, aki Makói lakos, de nagyon sokat vannak Szarvason- írta nekem azt az egyetlen sort, amit aztán követett a többi. S lám, a mai napon már a megtisztított, beírdalt, főzésre készen álló különböző halak (Keszeg, Kárász, Ponty) az én asztalomon vannak, illetve egy része - ami holnap már ebéd lesz, az besózott állapotában a hűtőszekrényben várakozik, míg a többi sok-sok halat becsomagoltam és beraktam a fagyasztóba, hogy szép lassan majd elfogyasszuk, rántott halnak, illetve igazi halász lének.
Terike ! Mai találkozásunk alkalmával azt is megtudtam, hogy sokat jársz szerény kis blogomra, így innen is üzenem, hogy hálás vagyok és kedves Férjednek is, aki nemcsak hogy kifogta a halakat, de főzésre előkészítve, pucolva, írdalva kaptam meg a nagy csomagot.
Köszönöm a kedvességeteket, és nagyon örültem, hogy személyesen is találkozhattunk és nagyon jól és kellemesen eltöltöttük a délelőttünket.
Azt hiszem így is szövődhetnek igazi barátságok, s találkozhatnak igazi barátok.

És akkor most jöjjenek a halacskák.








Öröm ránézni, s már alíg várom, hogy holnap legyen, s végre fizikailag is a számban érezzem a hal ízét, zamatát.

2 megjegyzés:

  1. Akkor én is AKAROK HALAT:) Nagyon szépek, és nagyon rendes volt a hölgy és a férje, hogy megajándékoztak a hallal:) Én is mindig csorgatom a nyálam MÁria blogján, mikor a Nagyobbikja(fia)által fogott isteni finom halakat elkészíti:)

    VálaszTörlés
  2. Katikám ! Írjál Te is az aranyhalacskának, hátha teljesíti a kívánságod. Lehet, hogy az enyémet is azért volt ilyen egyszerű teljesísteni, mert megelégedtem csak egy kívánsággal :)
    Hát mi most el vagyunk látva friss halacskával.

    VálaszTörlés