Egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom és megunhatatlan a sajtos tojáskrém, ami a frissen kisült kiflikre kenhető
Hozzávalók:
5 db keményre főtt tojás
10 dkg reszelt (füstölt) sajt
só
fehérbors
2 evőkanál majonéz
1 kiskanál dioni mustár
1 kisebb fej vöröshagyma
Elkészítés:
A főtt tojásokat és a sajtot nagy lukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a sót, a borsot, a majonézt, a mustárt, a nagyon vékonyra szeletelt vöröshagymát (de lehet uj hagymát is).
Összekeverjük, s ha van rá időnk, akkor egy kicsit visszarakjuk a hűtőszekrénybe. Ha viszont éppen kisűlt a friss kiflink, akkor egyenként megkenjük a tojáskrémmel és egy jó nagy pohár gyümölcs teával elfogyasztjuk.
S még mondja valaki, hogy a régi szép időket nem lehet visszaidézni, s az itthon sütött kifliket nem lehet körbe letekerni :)
Íme itt a példa rá.
Majd hozom a sós-tejes kifli receptjét is, mert bizony az is nagyon finomra sikerült.
Vikikém csodálatos kifliket sütöttél, persze mint mindig. Én is szívesen letekergetném.:) A tojás krém milyen remek ötlet, csinálok is holnap egy adagot. Van most hozzá finom paradicsom a kertbe.
VálaszTörlésVacsorára elvihetem ezzel a tállal Viki? Gusztán néz ki! :D
VálaszTörlésNagyon guszta a krém, csodás a kifli:))
VálaszTörlésNem is tudom melykből kérjek, mindkettőt szeretem. A kifliknél maradok, mert tojáskrémet én is tudok kavarni , de ilyen kívánatos kifliket csak Te tudsz drága Viki!!!!
VálaszTörlésCsak menne el már ez a meleg, hogy használhassam a sütőmet gyakrabban.
Évikém ! Köszönöm. Már el is fogytak, holnap kezdődhet az ujra sütögetés :)
VálaszTörlésMarym ! holnap frisset sütök, inkább abból küldök Neked :)
VálaszTörlésRóza! Köszönöm szépen !
VálaszTörlésJuci Drágám ! Adok én Neked mindegyikből nagyon szívesen. De a kifliből már Neked is csak a holnapi sütésből jut :) Annyira finom volt, hogy megettük.
VálaszTörlés